Valiliklerden Covid-19 Önlemleri! 65 Yaş Üzerine Yasak, Kısıtlama Getirilen İllerin Listesi

Valilikler 65 yaş üzerinde bulunan vatandaşların koronavirüs salgınından en az şekilde etkilenmesi ve virüsün kontrol altına alınabilmeis için yeni adımlar atıyorlar.
Valiliklerden Covid-19 Önlemleri! 65 Yaş Üzerine Yasak, Kısıtlama Getirilen İllerin Listesi

Valilikler 65 yaş üzerinde bulunan vatandaşların koronavirüs salgınından en az şekilde etkilenmesi ve virüsün kontrol altına alınabilmeis için yeni adımlar atıyorlar. Çok sayıda şehirde 65 yaş üzerinde bulunan vatandaşlar için yeni önlemler geldi. Bu kapsamda il valiliklerinin almış olduğu kararlar ile hangi illerde 65 yaş üzerine kısıtlama olduğuna dair detaylar haberimizde.

Koronavirüs salgınında ilkbahr aylarında yaşanan yüksek vaka sayısı sonbahar döneminde de yaşanıyor.



Çok sayıda şehirde vaka satıları artarken bazı illerde salgının boyutu korkutucu noktalara ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklamalarında tedbirlerin uygulanmasının önemline değinirken yeni önlemlerin gelebileceğini ifade ediyor. Valilikler ise kent genelinde salgının etkisinin azaltılması için yeni kararlar alıyorlar.



BU İLLERDE 65 YAŞ ÜZERİNE KISITLAMALAR BULUNUYOR



Çok sayıda şehrin valiliği almış olduğu kararlar ile 65 yaş üzerinde bulunan vatandaşlar için kısıtlama kararı uyguluyor. Salgında en yüksek risk grubu içerisinde bulunan 65 yaş üzeri vatandaşlar için kısıtlama uygulayan şehirler listesi şu şekilde;



Ankara Valiliğinin Covid-19 Kararı: 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların düğün, cenaze, taziye, pazaryeri, sosyal faaliyetler vb. gibi topluca bulunulan alanlara girmelerinin kısıtlandı.



Bursa Valiliğinin Covid-19 Kararı: 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla sokağa çıkma ve ikametten ayrılma kısıtlaması getirildiğini duyurdu.



Kayseri Valiliğinin Covid-19 Kararı: 65 yaş ve üzeri vatandaşların düğün, kına, nişan, nikah, mevlit, sünnet gibi merasimlere katılmasına kısıtlama getirildi. Bunun yanında toplu taşıma araçlarını sadece sabah 11:00'dan, akşam 15:00'a kadar kullanabilmeleri ve pazar, AVM, Sosyete Pazarı vb. gibi toplu alışveriş mekanlarına girişlerinin sınırlandırılmasına karar verildi.



Valiliklerden Covid-19 Önlemleri! 65 Yaş Üzerine Yasak, Kısıtlama Getirilen İllerin Listesi



Diğer Kısıtlama Getirilen İller



65 yaş üzeri vatandaşlara düğün nişan gibi organizasyonlara katılım, toplu taşımanın kullanılmaması yada sadece belli saatler arasında kullanılması, misafir olarak gidilmemesi, alışveriş merkezlerine girişlerin kısıtlanması gibi kararlar alıp uygulayan diğer iller şunlar;



Siirt, Şanlıurfa, Van, Yalova, Elazığ, Bartın, Kütahya, Kırıkkale, Manisa, Sivas, Tunceli, Kocaeli, Eskişehir, Karabük, İzmir, Konya, Tekirdağ, Bilecik, Tokat, Mardin, Muğla, Çankırı, Erzincan.



Emlak365.com