Vatan Partisi Başkanı Perinçek'ten Gara Şehitleri İçin Tartışma Yaratan Açıklama!

Özel bir televizyon kanalının dün akşam yayımlanan canlı yayınına katılan Doğu Perinçek kurmuş olduğu cümleler ile yine büyük bir tartışmaya imza attı.
Vatan Partisi Başkanı Perinçek'ten Gara Şehitleri İçin Tartışma Yaratan Açıklama!

Özel bir televizyon kanalının dün akşam yayımlanan canlı yayınına katılan Doğu Perinçek kurmuş olduğu cümleler ile yine büyük bir tartışmaya imza attı. Canlı yayında Gara Şehitleri için CHP tarafından verilen ulusal yas ilan edilmesi hakkındaki teklif hakkında yapmış olduğu açıklama ile yeni bir tartışmanın daha fitili ateşlenmiş oldu.

DOĞU PERİNÇEK: ÖYLE HER 13 KİŞİ ÖLDÜĞÜNDE ULUSAL YAS İLAN EDİLEMEZ!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek dün akşam Habertürk kanalında Kübra Par tarafından sunulan tartışma programında yapmış olduğu açıklama ile eleştirilere hedef oldu. Programa konuk olan Gürkan Zengin'e yöneltilen "CHP tarafından verilen ulusal yas ilan edilmesi teklifi hakkındaki fikriniz nedir?" sorusuna Doğu Perinçek yanıt verdi. Gürkan Zengin'in "Benim böyle bir teklife itiraz etmem mümkün olabilir mi? Olması gerekiyorsa olur. Bu konuda yasal mevzuat neyse o uygundur" dedi.

Bu esnada konuşmaya dahil olan Doğu Perinçek ise "Her 13 kişi öldüğünde ulusal yas ilan edilmez" cümlesini kurdu. Sosyal medyada kısa sürede TT olan açıklama sonrasında programı izleyenler büyük tepki gösterirken özellikle de Perinçek'in açıklama yaparken ki yüz ifadesi ve tebessüm ettiği iddiası oldukça fazla eleşti aldı.

GARA OLAYI NEDİR, GARA ŞEHİTLERİ KİMLER?

Hain terör örgütü PKK tarafından farklı zamanlarda kaçırılan asker, polis, öğretmen ve sivillerden oluşan 13 kişi esir tutuldukları mağarada teröristler tarafından şehit edilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün mecliste yapmış olduğu açıklamasında 13 vatandaşımızın operasyondan önce, 10 Şubat tarihinde şehit edildiklerini söylerken Türkiye'de bugüne kadar 6021 sivilin PKK tarafından şehit edildiğini duyurdu.

Emlak365.com