Vatandaşlara Sosyal Yardım Dolandırıcılık Tuzağı! Telefonunuza Gelen Mesaja İnanmayın

Devletin koronavirüs ile mücadele sürecinde vatandaşlara destek olunması amacıyla başlattığı sosyal yardım paraları dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi.
Vatandaşlara Sosyal Yardım Dolandırıcılık Tuzağı! Telefonunuza Gelen Mesaja İnanmayın

Devletin koronavirüs ile mücadele sürecinde vatandaşlara destek olunması amacıyla başlattığı sosyal yardım paraları dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi. Dolandırıcılar sosyal yardımlar üzerinden vatandaşlara mesaj göndererek tuzak kuruyorlar.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde oluşan zor ekonomik dönemde devlet çok önemli destek paketlerini devreye soktu.



Devlet tarafından devreye konulan bu destek paketlerinden birisi de sosyal yardım parası oldu. Çok sayıda aileye 1000 TL tutarında ödeme yapılan bu sosyal yardımlar son dönemlerde dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi.



VATANDAŞLARA UYARI SAKIN İNANMAYIN



Dolandırıcılar; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım parasının adını kullanarak yeni bir destek ödemesi varmış gibi gösteriyorlar. Vatandaşların cep telefonlarına bir SMS gönderen dolandırıcılar Sağlık Bakanlığı'ndan destek ödemesi almaya hak kazandınız, mesajı atıyorlar.



Dolandırıcılar tarafından gönderilen SMS'te ise "Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan 3 bin lira sosyal destek ödemenizi almak için hemen tıklayınız, diğer sitelere itibar etmeyiniz" ifadeleri yer alıyor. Gönderilen bu SMS'te bir internet bağlantısı ekleyen dolandırıcılar bu bağlantıya tıklayan vatandaşların hesaplarını ele geçirmeye çalışıyorlar.



BU MESAJA İNANMAYIN



Dolandırıcılar tarafından gönderilen kısa mesajın bir örneği aşağıda yer aldığı şekilde. Vatandaşların bu tür mesajlara inanmaması gerekiyor.



Vatandaşlara Sosyal Yardım Dolandırıcılık Tuzağı! Telefonunuza Gelen Mesaja İnanmayın



Yukarıda yer alan mesajlarla vatandaşların dolandırılmak istenmesi üzerine Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de açıklama geldi. Yetkililer, Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşların sadece sağlık durumları ile ilgili olduğunu Türkiye'de yardım yapacak kurumun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve birimleri olduğunu açıkladılar.



Emlak365.com