Yağmur, Sağanak, Kar! Meteoroloji Bugün Yağış Beklenen Bölgeleri Ve İlleri Açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni haftanın ilk hava durumu raporu yayınlandı. Meteoroloji'den verilen bilgilere göre çok sayıda ilde yağışlı havanın hakim olması bekleniyor. Bugün hava nasıl olacak?
Yağmur, Sağanak, Kar! Meteoroloji Bugün Yağış Beklenen Bölgeleri Ve İlleri Açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava durumu raporunu yayınlayarak hava olaylarına dair bugüne ilişkin tahminleri paylaştı. Verilen bilgilere göre bugün ülke genelinde parçalı ve bulutlu bir hava hakim olacak. Bu hava ile şiddeti azalsa da yağışlar devam edecek. Hafta sonunda meydana gelen kar yağışlarının hakim olacağı alan da epey daralacak. Bugün hava nasıl olacak? İl il bölge bölge hava durumu raporu detaylarında neler var?

YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER VE İLLER AÇIKALANDI

Meteoroloji'nin bilgilendirmesine göre bugün Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri yağışlı olacak. Ayrıca Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Eskişehir, Çankırı, Aksaray, Niğde, Kayseri, Sivas ve Ankara'da da yağışlar etkili olmaya devam edecek. Bu bölgelerde ve illerde yağışların genellikle yağmur ve sağanak halinde gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi. Doğu bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağmurlar görülecek. İç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ile kar yağışları olacak.

Yağmur, Sağanak, Kar! Meteoroloji Bugün Yağış Beklenen Bölgeleri Ve İlleri Açıkladı

SICAKLIK TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava sıcaklıklarına dair de bir açıklama yapıldı. Buna göre hava sıcaklıkların yurdun batı bölgelerinde mevsim normallerinin 4 derece altın, yurdun iç bölgelerinde ise mevsim normallerinin 8 derece altında olacak. Ayrıca doğu bölgelerinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek. Türkiye'de soğuk ve yağışlı hava sistemi etkisini kaybettikçe sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı bildirildi. bahar şartlarının bu hafta sonunda itibaren etkili olacağı belirtildi.

ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji'nin bugün yaptığı tek uyarı ise zirai don uyarısı oldu. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de zirai don tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Bu konuda yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olarak gereken tedbirleri almaları istendi. Zirai faaliyette bulunan vatandaşların yetkililer tarafından bilgilendirilmeleri de ilgili mercilere iletildi.