Yanıltıcı Black Friday Efsane Cuma İndirimlerine Karşı Bakanlık İnceleme Başlattı

Son dönemlerde online alışveriş mağazalarında sık sık dile getirilen indirimlere ilişkin Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama geldi.
Yanıltıcı Black Friday Efsane Cuma İndirimlerine Karşı Bakanlık İnceleme Başlattı

Son dönemlerde online alışveriş mağazalarında sık sık dile getirilen indirimlere ilişkin Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Ticaret Bakanlığı açıklamasında hem vatandaşlara tavsiyelerde verirken hem de mağazalara uyarılarda bulundu.

Onlibe alışveriş mağazalarının kasım ayı içerisinde başlatmış oldukları indirim kampanyalarına dair inceleme başlatıldı.



Vatandaşların alışveriş esnasında kandırılmaması, haklarının korunması amacıyla başlatılan bu indirim incelemelerinde ayrıca vatandşaların yapmaları gerekenlere dair bilgi verildi. İşte Ticaret Bakanlığı'nın açıklaması.



TİCARET BAKANLIĞI'NDAN ONLİNE ALIŞVERİŞ AÇIKLAMASI



Ticaret Bakanlığı açıklamasında "efsane cuma indirimleri", "şahane cuma indirimleri", "süper cuma indirimleri" gibi isimlerle indirimler düzenlendiğini söyledi. Bu indirimlerde çok sayıda üründe indirimler olduğu vurgulanarak bu indirimlerin yanıltıcı olmaması gerektiğini vurguladı. Özellikle pandemi süreci nedeniyle kapalı olan işyerleri nedeniyle online alışverişin arttığı bu dönemde vatandaşların mağdur olabileceği konuları sıraları.



"Online alışverişlerin özellikle belirli özel günlerde yanıltıcı indirimler, yoğunluk sebebiyle lojistik süreçlerde aksama, kötü niyetli satıcılarca ayıplı mal gönderimi veya bedelin tahsil edilip hiç mal göndermeme, cayma hakkını kullandırmama gibi birçok mağduriyete de yol açabildiği görülmektedir."



Bu konuda vatandaşların alışveriş yapılan siteler ve alışveriş anında dikkat etmesi gereken hususlar açıklandı. Firmalara yapılan uyarılarda ise indirime dair tüm ayrıntıların açıkca belirtilmesi istendi. Ticaret Bakanlığı açıklamasında ayrıca indirimli satışa konu edilecek mal veya hizmete ilişkin bilginin yapılan indirim ile beraber anlam karışıklığına yol açmadan diğer bir ifade ile tüketicileri yanıltmadan ya da gerçekte olduğundan daha fazla indirim uygulanıyormuş izlenimi oluşturmayacak şekilde sunulması gerektiği belirtildi.



Emlak365.com