Yargıtay'ın Cezasını Onadığı Canan Kaftancıoğlu Hapis Yatacak Mı, Cezaevine Girecek Mi?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması sonrasındaki süreç merak ediliyor. Canan Kaftancıoğlu cezaevine, hapise girecek mi?
Yargıtay'ın Cezasını Onadığı Canan Kaftancıoğlu Hapis Yatacak Mı, Cezaevine Girecek Mi?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından bugünün kritik bir karar verildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na daha önce yapmış olduğu sosyal medya paylaşımlarından dolayı kamu görevlisine hakaret, Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret suçlarından dolayı verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Canan kaftancıoğlu’nun hapis cezasının onanmasının ardından herkes Kaftancıoğlu’nun cezaevine girip girmeyeceğini merak etmeye başladı. Canan Kaftancıoğlu için süreç ne şekilde ilerleyecek? Verilen hapis cezasında indirim uygulanacak mı? CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu cezaevine girecek mi? Canan Kaftancıoğlu hapis cezasını hangi cezaevinde çekecek? Canan Kaftancıoğlu ne zaman cezaevine girecek? Canan Kaftancıoğlu hapis yatacak mı?

CANAN KAFTANCIOĞLU HAPİS YATACAK MI?

Canan Kaftancıoğlu’nu bundan sonra bekleyen süreç ile alakalı olarak Avukat İsmail Yılmaz açıklamalarda bulundu. Verilen cezanın infazı hakkında konuşan Avukat İsmail Yılmaz, “Canan Kaftancıoğlu’na verilen ve kesinleşen ceza 4 yıl 11 ay 20 gündür. 2020 yılında yapılan infaz değişikliği ile bu ceza 2 yıl 5 ay 25 güne inmektedir. Yine denetimli serbestlik uygulamasında 2020 yılında bir değişiklik yapılmıştır. Buna göre denetimli serbestlik 1 yıldan 3 yıla çıkartılmıştı.

Bundan dolayı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 2 yıl 5 ay 25 günlük ceza bu 3 yıllık limitin altında kalmaktadır. Bu nedenlerden dolayı Canan Kaftancıoğlu herhangi bir şekilde cezaevinde yatmayacaktır. Sadece usulen cezaevine gidecek ve infaz işlemleri yapıldıktan sonra aynı gün çıkacaktır.” dedi.

Öte yandan Canan Kaftancıoğlu'nun cezaevine ne zaman gideceği ve infaz işlemlerini yapacağı belli olmadı. Bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.

Emlak365.com