Yeni Anayasa Hakkında İlk Bilgiler Gelmeye Başladı! Cumhurbaşkanı Yemini Değişecek, Cumhurbaşkanına Yeni Yetkiler Verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa için çöağrıda bulunması tüm kesimleri harekete geçirdi.
Yeni Anayasa Hakkında İlk Bilgiler Gelmeye Başladı! Cumhurbaşkanı Yemini Değişecek, Cumhurbaşkanına Yeni Yetkiler Verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa için çöağrıda bulunması tüm kesimleri harekete geçirdi. Bu çağrı AK Parti dışında da yankı bulurken AK Parti içerisinde sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni asanaya ile alakalı açıklamalarına olumlu şekilde karşılıklar gelmeye başladı. Yeni anayasaya dair ilk bilgiler de gelmeye başladı.



YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI HEYECAN YARATTI!



Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa açıklamasını kamuoyuna duyurmadan önce konunun önce AK Parti MKYK toplantısında ardından ise kabine toplantısında gündeme geldiği bildirildi. Bu toplantılarda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül reform paketine dair sunum yaparken konuşulan konulardan birisinin de yeni anayasa olduğu belirtildi. Abdülhamit Gül konuya dair, “Hukuk reformu konusunda hazırlıklarımız bunlardır. Bunları dikkate alarak değerlendirme yaparsak yasal düzenlemeler gerçekleştirebiliriz. Ayrıca biz AK Parti olarak sivil bir anayasayı gündemde tutan bir siyasi hareketiz. Asıl hedefimiz de sivil bir anayasadır.” dedi.



AK Parti MKYK toplantısında Bakan Gül'ün bu açıklamalarının üzerine bazı üyelerin yeni anayasa için destek verdikleri bildirildi. Bu sırada ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değerlendirmeleri dikkatle dinlediği ve bir yorumda bulunmadığı öğrenildi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında yeni anayasaya dair açıklamasına ilk desteği Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün vermesi bu talebin kendisinden gitmesinden kaynaklandığı yorumlarına neden oldu.



CUMHURBAŞKANI YEMİNİ DEĞİŞTİRİLECEK!



Şimdi herkes yeni anayasaya dair detayları merak etmeye başladı. Kulislere AK Parti kaynaklarından sızan bilgilere göre en dikkat çeken değişiklik cumhurbaşkanı yemininde yapılacak. Bugüne kadar muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu yeminden dolayı tarafsızlık eleştirisi yapması nedeniyle cumhurbaşkanı yemini düzenlenecek. Daha önce partiler üstü bir anlayışla sınırlı yetkisi olan Cumhurbaşkanı bu yeni sistemle hem partili oldu hem de yetkileri genişletildi. Doğal olarak siyaset ile iç içe olunca zaman zaman tarafsızlık ilkesi tartışmalara neden oluyor. AK Parti cumhurbaşkanı yeminini anayasa değişikliği ile düzenleyerek bu sorunu kökten çözmeyi amaçlıyor.



CUMHURBAŞKANI'NA TBMM'YE YASA TEKLİFİ SUNMA YETKİSİ VERİLECEK!



Ayrıca yeni anayasada hak ve özgürlüklere ilişkin hükümlerde de değişiklik yapılması planlanıyor. Bunun yanında tartışma konusu olan Anayasa Mahkemesi'ne dair de bir düzenleme yapılması ihtimaller arasında yer alıyor. Yüksek yargıyla alakalı düzenlemeler de yeni anayasada yer alacak. Tüm bunlara ek olarak da Cumhurbaşkanı'na TBMM'ye yasa teklifi sunma yetkisinin verilmesi de tartışılıyor.



Emlak365.com