Yeni Batman Valisi Ekrem Canalp kimdir, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevden getirildi?

Cumhurbaşkanı imzası ile Valiler Kararnamesi Resmi Gazete yayımlandı. Yeni Batman Valisi Ekrem Canalp kimdir, kaç yaşında merak ediliyor. İşte yeni Batman Valisi ile ilgili bilgiler.
Yeni Batman Valisi Ekrem Canalp kimdir, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevden getirildi?

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 20 ilin valisi değişirken 9 vali ise görevden alınarak farklı görevlere getirildi. Valiler kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 7 yayımlanarak çeşitli görev değişimleri yaşandı.

Atama kararları arasında en dikkat çeken isimlerden biri ise Edirne Valiliği'nden Batman Valiliği'ne atanan Ekrem Canalp oldu. Kararın açıklanmasının ardından birçok kişi yeni Batman Valisi Ekrem Canalp kimdir, neden Batman'a gönderildi gibi soruların yanıtını araştırıyor.

Batman Valisi Ekrem Canalp kimdir?

Ekrem Canalp 1971 yılında Bolu'da dünyaya gelmiştir. İlkokulu doğduğu köyde, ortaokul ve liseyi ise Ankara'da tamamlamıştır. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 1996 yılında mezun olmuştur.

Üniversiteden mezun olduğu yıl, mülki idare amirliği mesleğine Muğla Kaymakam Adayı olarak başladı. 85. Dönem Kaymakamlık Kursunu birincilikle bitiren Canalp, Sivas - Koyulhisar, Gölova ve Ankara - Güdül Kaymakamlık görevlerini yapmıştır.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde 2008 yılında göreve başlamıştır. Şube Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Yarımcısı ve Genel Müdür olarak görev yapmış, bunun yanında İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini de yürüttü.

27 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 2018/202 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Edirne Valisi olarak atanmıştır.

Ekrem Canalp, 12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararı ile Batman Valiliğine atandı.

Emlak365.com