Yeni Karaman Valisi Tuncay Akkoyun kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevleri yaptı?

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi yayımlandı. Kararname doğrultusunda Karaman'ın yeni valisi Tuncay Akkoyun oldu. Peki Tuncay Akkoyun kimdir, ne mezunu? İşte bilgiler.
Yeni Karaman Valisi Tuncay Akkoyun kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevleri yaptı?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi yayınlandı. Söz konusu kararnamede 10 ilin valisi görevden alınırken 20 ilin valisi ile değişti.

Görevden alınan 9 vali, Vali Mülkiye Başmüfettişliği 'ne, 1'i ise Teftiş Kurulu Başkanı görevin getirildi. Kararname doğrultusunda Karaman'ın yeni valisi ise Tuncay Akkoyun oldu.

Resmi Gazete'de bazı bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan atamalar sonrasında daha önce mülkiye müfettişi olan Tuncay Akkoyun'un kim olduğu ve hakkındaki detaylar merak edildi.

Tuncay Akkoyun kimdir?

Karaman'ın yeni valisi Tuncay Akkoyun 7 Ağustos 1976 tarihinde Elazığ'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ'da tamamlamasının ardından 1995 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitimi görmüştür.

1999 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen kaymakamlık sınavını kazanarak mesleğe hemen başlamış ve 2000 yılının Mayıs ayında Elazığ Kaymakam Adayı olarak mesleğine başlamıştır.

Adıyaman - Besni, Adana - Karaisalı ve Malatya - Kale Kaymakam Vekilliği görevleri yapan Akkoyun, aynı zamanda Elbistan Kaymakamlığı görevini de yapmış ve son olarak mülkiye müfettişliği görevini yapmaktaydı.

Tuncay Akkoyun, 12 Mayıs 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Karaman Valisi olarak atanmıştır.

Emlak365.com