Yeni Kararlar Açıklanacak! Ramazan Ayı Kabine Toplantısı Tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konuşması

Ramazan ayında uygulanacak ek tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine kararlarını açıklayacak. Bilim kurulu toplantısı sonrası gerçekleştirilecek Kabine Toplantısının saati ve toplantı sonrası açıklanacak kararlar.
Yeni Kararlar Açıklanacak! Ramazan Ayı Kabine Toplantısı Tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konuşması

Ramazan ayının girmesiyle birlikte uygulanacak yasak kararlarına ilişkin detaylar belli olacak. Kulislerde yasakların artırılacağına ilişkin iddialar sıkça konuşulurken yeni hafta başında bası basın organlarında açıklanacak kısıtlamaların şuan ki durumu çok değiştirmeyeceği iddia edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Türkiye'nin merakla beklediği kabine toplantısı genellikle hafta başında gerçekleştirilirdi. Ancak yeni haftada Ramazan ayının girecek olması nedeniyle Bilim Kurulu toplantısı beklendi. 21 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan Bilim Kurulu Toplantısında çıkacak kararlar kabine toplantısı öncesi masaya sunulacak.

Koronavirüs ile mücadele de nasıl bir süreç izlenmesi gerektiğine ilişkin tavsiyelerin yer alacağı kararda ayrıca Ramazan ayında uygulanabilecek tedbirlere dair öneriler yer alacak.

Bilim Kurulu toplantısının ardından ise Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Ramazan ayının ilk günü 13 Nisan tarihinde düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine Toplantısı saat 15.00 sularında bir araya gelecek. Toplantı sonrası ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yapacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISINDA NE AÇIKLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yapacağı konuşmasında ilk olarak siyasi ve gündem başlıklarına değinmesi bekleniyor. Bu açıklamaların ardından ise Ramazan ayında sağlanacak ekonomik destek ve teşvik programlarına dair bilgi vermesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra ise salgına dair tedbir açıklamalarında bulunacak.

Kısa süre öncesine kadar Ramazan ayında tam kapanma yada tam kapatma tedbirlerinin uygulanabileceği konuşulurken bu iddialara yeni açıklamalar geldi. Gün içerisinde yayımlanan ve hükümet kaynaklarına dayandırılan bazı haberlerde tedbirlerin çok kısıtlayıcı olmayacağı yönünde iddialar yer aldı.