Yeni Kayseri Valisi Gökmen Çiçek kimdir, nereden mezun, kaç yaşında, hangi görevleri yaptı?

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile 20 ilin valisi değişti. Kayseri'nin yeni valisi Gökmen Çiçek kimdir, nereli, kaç yaşında gibi sorular merak konusu oldu. İşte ayrıntılar.
Yeni Kayseri Valisi Gökmen Çiçek kimdir, nereden mezun, kaç yaşında, hangi görevleri yaptı?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında bazı Bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarına yeni atamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi kapsamında 20 ilin valisi değişirken, 9 vali ise görevden alınarak mülkiye başmüfettişliği görevine getirildi. Gökmen Çiçek, Kayseri Valisi olarak atandı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek kimdir?

Gökmen Çiçek, 1978 yılında Kocaeli'de dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Gebze'de tamamlayan Çiçek, 2001 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.

2004 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Kaymakam olarak göreve başlamıştır. Trabzon - Düzköy, İzmir - Beydağ Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. 2005 - 2006 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından eğitim amaçlı gönderildiği, İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde dil eğitimi ve İngiltere idari sistemi üzerinde çalışmalar yapmış, yüksek lisans eğitimini ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalında tamamlamıştır.

2007 yılında Sivas - Akıncılar kaymakamlığına atandıktan sonra Erzincan - Kemah ve Rize - Güneysu'da kaymakam olarak görev yapmıştır.

2014 yılında ise Türk İdareciler Derneği tarafından, Yılın idarecisi seçilerek İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde, Şube Müdürü, Personel Genel Müdürlüğünü çeşitli kademelerinde Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2018 yılında ise Personel Genel Müdürlüğü görevine atanan Çiçek, 9 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle atandığı Afyonkarahisar Valiliği görevine başlamıştır. Ardından 12 Mayıs 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Kayseri Valisi olarak atanmıştır.

Emlak365.com