Yeni Kulis İddiası Gündemi Sarstı: Kabine Değişikliği İle Görevden Alınacak Bakanlar ve Yerine Atanacak Yeni Bakan Adayları Kimler?

AK Parti kongrelerinin tamamlanmasının ardından Kabine revizyonu bir kere daha gündeme geldi. Ortaya atılan son kabine kulis haber ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 4 bakanın görevden alınacağı iddia edilirken görevden alınacak bakanlar ve bu yerlerine atanacak yeni isimler de aynı haberde yer aldı. Görevden alınacak bakanlar kimler, yerine atanacak yeni bakan adayları kimler, kabine değişimi olacak mı, kabinede revizyon var mı?
Yeni Kulis İddiası Gündemi Sarstı: Kabine Değişikliği İle Görevden Alınacak Bakanlar ve Yerine Atanacak Yeni Bakan Adayları Kimler?

Son dönemde siyaset gündeminin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ve sık sık gündeme gelen kabine revizyonu konusunda yeni bir kulis haberi daha basına sızdırıldı. Günboyu tarafından yapılan haberde ortaya atılan iddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinede görevli 4 bakanın üzerini çizdi.

KABİNE'DE GÖREVDEN ALINACAK BAKANLAR KİMLER?

Yapılan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevde alınacak bakanların Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli olduğu iddia edildi.

Yeni kabinede yer alacak bakanlar için ise ismi geçen ilk kişilerin Bayram Şenocak, Behiye Eker, Cüneyt Yüksel, Fatma Güldemet Sarı, Seda Sarıbaş ve Dr. Sevan Sıvacıoğlu olduğu iddiası gündeme taşındı. Dr. Sevan Sıvacıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni Sağlık Bakanı olarak atanacağı iddia edilirken son dönemde artan vaka sayısı nedeni ile Sağlık Bakanının görevinden alınacağı belirtildi.

KABİNE DEĞİŞİMİ VAR MI, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HANGİ BAKANLARI GÖREVDEN ALACAK?

Yapılan hükümet değişikliği sistemi sonrasında Bakanlar Kurulu yerine Kabine oluşturulmuş, bu bakanda belirlenen 16 bakan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk kabinesi olarak çalışmalara başlamıştı. Özellikle de son yerel seçimlerde büyük şehirlerde yaşanan kayıpların ardından gözler kabineye çevrilmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değişime gideceği iddiası gündeme taşınmıştı.

Süreçte iddialar sürekli AK Parti cephesinden yalanlanırken bugüne kadar kabinede 2 değişiklik yapıldı. Bunlardan biri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden alınan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Ergün'ün yerine Adil Karaismailoğlu'nun atanması ile gerçekleşmişti.

İkinci değişiklik ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa etmesinin ardından yerine atanan Lütfi Elvan olmuştu.