Yeni Valilik Kararı! Açık Alan, Sokak ve Caddelerde Sigara İçmek Yasaklandı

Koronavirüs tedbirleri için valilik kararının yayınlandığı Giresun'da sigara kullanan vatandaşlar için düzenleme geldi.
Yeni Valilik Kararı! Açık Alan, Sokak ve Caddelerde Sigara İçmek Yasaklandı

Koronavirüs tedbirleri için valilik kararının yayınlandığı Giresun'da sigara kullanan vatandaşlar için düzenleme geldi. Giresun Valiliği yapmış olduğu basın açıklamasında açık alan, cadde ve sokaklarda sigara içilmesinin yasaklandığını duyurdu. İşte valilik tarafından ilan edilen o karar.

Farklı şehirler için valilikler kent genelinde uygulanacak koronavirüs önlemlerine ilişkin alınan yeni kararları açıklıyorlar.



Salgının ikinci dalgası kapsamında normalleşme döneminde alınan kararları yenileyen valilikler yeni düzenlemeleri uygulamaya koyuyorlar. Valiliklerin bu düzenlemelerinde yer alan yeni kararlardan bir tanesi ise Giresun'dan geldi.



AÇIK ALANDA, YOLDA, SOKAKTA SİGARA İÇMEK YASAKLANDI



Giresun Valiliği gün içerisinde gerçekleştirilen Giresun İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis toplantısı kararlarını kamuyona duyurdu.



Giresun Valiliği basın açıklamasında bundan sonraki günlerde koronavirüs önlemleri kapsamında başta 65 yaş üzeri vatandaşlara getirilen kısıtlamaları açıkladı. Alınan kısıtlama kararına göre 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların, çarşı, pazar yeri, AVM ile kentin kalabalık caddelerinde sabah saat 07.00-10.00 arası ile akşam 16.00-19.00 saatlerinde girişlerinin kısıtlandığını duyurdu. Bunun yanında akamu kurumlarının mesai saatlerinde güncelleme yapan valilik bu kararın toplu taşıma saatlerinde yoğunluk yaşanmaması adına alındığını bildirdi.



İşte O Kararın Detayları



Giresun Valiliği'nden yapılan basın açıklamasında yer alan bir diğer karar sigara içen vatandaşlar için oldu.



Bu konuda uygulanacak yeni kurala göre kent genelinde cadde, sokak, park ve bunun gibi kamuya açık alanlarda maske kullanımını ihlal ederek bulaş riski oluşturduğundan yürüyüş esnasında sigara içmenin yasaklandığı ilan edildi.



Emlak365.com