Yenisahra ve Barbaros Mahallesi Kentsel Dönüşüm

İstanbul kentsel dönüşüm projeleri ile çehresini her geçen gün yenilemeye devam ederken ne yazık ki kentsel dönüşümün bir türlü hayata geçirilemediği bazı mahallerde bulunuyor.
Yenisahra ve Barbaros Mahallesi Kentsel Dönüşüm

İstanbul kentsel dönüşüm projeleri ile çehresini her geçen gün yenilemeye devam ederken ne yazık ki kentsel dönüşümün bir türlü hayata geçirilemediği bazı mahallerde bulunuyor.

Bunlar arasında yer alan İstanbul Yenisahra Mahallesi ve İstanbul Barbaros Mahallesi kentsel dönüşüm konusunda en çok sorun yaşanan mahalleler arasında yer alıyor. E-5 Karayolu güzergahında olmasının yanı sıra Finansmerkezi ve Batı Ataşehir gibi oldukça büyük markalı projeler ve gökdelenler arasında sıkışıp kalmış bir görüntü veren mahallede yaşayanlar kentsel dönüşümü büyük bir heyecanla beklerken en büyük sorun mahallelinin karşılarında direkt bir muhatap bulamaması olarak gösteriliyor.



Barbaros Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 2017


Kentsel dönüşüm için uzun süredir bekleyen mahalleler arasında yer alan Barbaros Mahallesi kentsel dönüşüm için oldukça kilit bir konumda bulunuyor. Bölgenin gelişmiş olması ve lokasyon olarak son derece özel bir yerde bulunması taşınmaz sahiplerinin beklentilerini arttırırken yapılan konutların büyük bir bölümünün depreme dayanıksız olması da dönüşümünün bir an önce acil olarak yapılma zorunluluğunu ortaya koyuyor.



Yenisahra Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 2017


Aynı lokasyonda yer alan bir diğer mahalle olan Yenisahra Mahallesi kentsel dönüşüm için bekleyen mahaller arasında yer alıyor. Mahallede yer alan pek çok taşınmaz sahibi biran önce kentsel dönüşümün gelmesini beklediklerini dile getirirken konutlarda oturan ailelerin ortak endişeleri ise evlerinin depreme dayanıksız olması ve pek çok yapının riskli yapı olarak kayıt edilmesi. Barbaros mahallesi sakinleri gibi Yenisahra mahallesi sakinleri de kentsel döşünüm firmalarının bölgeye yeteri kadar ilgi göstermemesi ve aracılar göndererek direkt olarak kendileri ile görüşme yapmamaları olarak gösteriliyor.



Yenisahra Barbaros Mahallesi Kentsel Dönüşüm


2 mahallenin aynı anda kentsel dönüşüme dahil edilmesi beklenirken şu anda 2 mahallede kayıtlı olan toplamda 12 bin birim yer alıyor. Yani iki mahallede kayıtlı olan toplam 12 bin ev, ofis ve işyeri bulunuyor. Kentsel dönüşümün yapılması ile beraber bu sayının 24 bin birime çıkması beklenirken şu anda 3 bini geçen bina sayısın da bine düşürülmesi planlanıyor. Zaten bölgede çok katlı binalar ve gökdelenler bulunması nedeni ile çok katlı yapılacak olan yeni depreme dayanıklı binalar bu hedefe ulaşılmasını kolaylaştıracak gibi görünüyor. 2017 yılının sonuna kadar bölgede kentsel dönüşüme kesin olarak başlanması bekleniyor.