Yerinde Karar Dönemi Kapsamında 15 İlde Bazı Bölgeler İçin Zorunlu Karantina Kararı Çıktı!

Kabine toplantısı sonrasında Türkiye beklendiği gibi 1 Mart 2021 tarihi itibari ile yerinde karar dönemine geçiş yapmıştı.
Yerinde Karar Dönemi Kapsamında 15 İlde Bazı Bölgeler İçin Zorunlu Karantina Kararı Çıktı!

Kabine toplantısı sonrasında Türkiye beklendiği gibi 1 Mart 2021 tarihi itibari ile yerinde karar dönemine geçiş yapmıştı. Yapılan açıklamalar sonrasında Türkiye mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olmak üzere 4 farklı kategoriye ayrılmış, vaka sayısı düşük olan illerde tedbirlerde gevşetme ve normalleşme yaşanırken vaka sayısı yüksek olan illerde ise tedbirlerin sıkılaştırılması ve yasakların uygulanmasına devam edileceği ilan edilmişti.

BUGÜN KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ, KÖYLER, İLÇELER VE MAHALLELER HANGİLERİ?

Süreçte ne yazık ki özellikle de mutasyonlu virüs görülen illerden yeni karantina haberleri gelmeye devam etti, an itibari ile 15 ilde bazı bölgeler zorunlu karantina altına alındı. Valiliklerden yapılan açıklamalara göre karantina uygulamasına gören yerleşim yerleri şu şekilde sıralandı;

KARAMAN KARANTİNAYA ALINAN YERLER NERELERİ?

Karaman Sarıveliler Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklama ile yapılan toplantı sonrasında son dönemde koronavirüs vakalarında yaşanan artış nedeni ile Koçaşlı köyünün karantina altına alındığı, köye giriş çıkışların kapatıldığı ilan edildi. Köyde alınan karantina nedeni ile ikinci bir karara kadar yüz yüze eğitime de ara verildi.

AKSARAY KARANTİNAYA ALINAN YERLER NERELERİ?

İl Hıfzıssıhha kurulu tarafından yapılan toplantının ardından Aksaray'da merkeze bağlı Çavdarlılar köyü karantina altına alındı ve köyde sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildi. 9 Mart Salı gününe kadar köyde hem zorunlu karantina hem de sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

KIRKLARELİ KARANTİNAYA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan açıklama ile Pınar Mahallesinde bulunan bir apartmanın karantina altına alındığı apartmanda bulunan kişilerin ihtiyaçlarının vefa destek grupları tarafından karşılanacağı açıklandı.

Yerinde Karar Dönemi Kapsamında 15 İlde Bazı Bölgeler İçin Zorunlu Karantina Kararı Çıktı!

BARTIN'DA KARANTİNA OLAN YERLER VE KARANTİNA UYGULAMASI NELER?

Bartın karantina yerleri için yeni açıklamalar yapıldı. Yapılan duyuru ile Ulus İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisince alınan kararla Hisar, Uluköy, Zafer ile bu köylere bağlı 34 mahallenin karantina altına alındığı açıklandı. Filyasyon ekipleri tarafından daha önce yapılan incelemelerde de Hisar köyü Değirmenyanı Mahallesi'nde Kovid-19 vaka ve temaslılarının tespit edildiği, bu köy ile 4 mahallesinde karantina altına alınmıştı.

RİZE KARANTİNA SON DAKİKA: KÖY KARANTİNA ALTINA ALINDI, YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kırmızı risk haritası içerisinde yer alan Rize'den de yeni karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Yapılan son duyuruya göre "Büyükçiftlik köyünde karantina uygulanmasına, Büyükçiftlik İlkokulu ve Ortaokulunda yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime devam edilmesine, bugünden itibaren karantina uygulamasının başlatılmasına karar verilmiştir" ifadeleri ile yeni yasak ilan edildi.

ADIYAMAN KARANTİNA SON DAKİKA: KARANTİNADAKİ EVLER ARTIYOR!

Yüksek riskli iller arasında yer alan Adıyaman'da karantinaya alınan evlerin sayısı katlanarak artıyor. İlde son 3 günde 119 ev yeni karantina uygulaması kapsamına alınırken filyasyon ekiplerinin yoğun çalışmaları sürüyor.

SİNOP KARANTİNA KÖYLERİ HANGİLERİ?

Yüksek riskli iller arasında yer alan Sinop'ta Ayancık ilçesine bağlı olan Topağaç Köyü karantina altına alınırken köye giriş çıkışlar 15 gün süre boyuncu yasaklandı.

Yerinde Karar Dönemi Kapsamında 15 İlde Bazı Bölgeler İçin Zorunlu Karantina Kararı Çıktı!

AKSARAY KARANTİNAYA ALINAN YERLER HANGİLERİ?

Aksaray Yenikent beldesinde de koronavirüs salgını nedeni ile 8 Mart Pazartesi saat 08.00'e kadar giriş-çıkışların yasaklandığı ve 5 gün boyunca sokağa çıkma yasağı getirildiği ilan edildi.

Osmaniye karantina haberleri arasında ise Dervişpaşa Mahallesi'nde Çoban Kahya Caddesi ile 470, 471, 472, 473 ve 474. sokakta zorunlu karantina başlatıldığı duyurdu. Kastamonu'nun Araç ilçesindeki bir apartmanda, Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Kumrular köyünde ve Gümüşhane ilimize bağlı olan Dibekli köyünde de karantina başladı.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı kırsal Durabeyler Mahallesi'nde ve mutant virüs tespit edilen Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı olan Çınaraltı Mahallesi de karantina altına alındı. Karantina altına alınan yerleşim yerlerinde giriş çıkışlar Jandarma ekipleri tarafından yasaklandı.