Yerinden Karar Dönemi Başladı, 5 İlde Zorunlu Karantina Kararları Açıklandı!

Koronavirüs salgını ile mücadele ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi tüm hızı ile devam ederken Yerinde Karar Dönemi uygulaması ile illere ve ilçelere göre yeni kararlar alınacağı duyurulmuştu.
Yerinden Karar Dönemi Başladı, 5 İlde Zorunlu Karantina Kararları Açıklandı!

Koronavirüs salgını ile mücadele ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi tüm hızı ile devam ederken Yerinde Karar Dönemi uygulaması ile illere ve ilçelere göre yeni kararlar alınacağı duyurulmuştu. Getirilen yeni sistemi yeni vaka sayısı düşük olan illerde alınan tedbirlerde kademeli olarak gevşeme yapılacağı, yüksek olan illerde ise daha sıkı tedbirlerin alınacağı sistemde ilk kararlar açıklanmaya başlandı.

YERİNDE KARAR DÖNEMİ NE DEMEK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ile Türkiye'de yerinde karar dönemi uygulamasına geçiş yapılacağı açıklanmıştı. Söz konusu uygulama ile Türkiye'nin haftalık illere göre koronavirüs haritası yayımlanacak. Bu haritada riski daha düşük olan ve vaka sayısı düşük olan iller almış oldukları puanlamaya göre sınıflandırılacaklar. Riski düşük olan il ve ilçelerde farklı uygulamalar yapılabilecek.

Bazı ilçelerde bu kapsamda okullar açık tutulurken bazı ilçelerde okullar kapanabilecek ya da restoranlar hizmet verebilecek. Burada önemli olan il ve ilçelerdeki yeni vaka sayısı rakamları olacak. Puanlamada vaka sayılarına ek olarak hastanelerin doluluk oranları ve yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranları da dikkate alınacak.

İLLERE GÖRE HAFTALIK VAKA SAYISI HARİTASI

Bakan Koca tarafından yapılan açıklama sonrası illere göre haftalık vaka sayısı haritası da ilk kez yayımlandı. Yayımlanan tablo 8 Şubat 2021 Pazartesi günü ve 14 Şubat 2021 Pazar gününü kapsarken bir haftalık süreçte illere göre koronavirüs vaka sayısı rakamları detaylı bir şekilde paylaşılmış oldu.

Yerinden Karar Dönemi Başladı, 5 İlde Zorunlu Karantina Kararları Açıklandı!

YERİNDE KARAR DÖNEMİ SONRASI İLK KARANTİNA HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI!

Açıklanan kararlar sonrasında vaka sayısında artış yaşanan bazı ilçe ve köylerde alınan kararlar kapsamında zorunlu karantina ilan edildi. Alınan kararlar kapsamında Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı olan Aşağıkayacık Mahallesi, Kavakalanı ile Zeytinönü mevkisi arasında kalan yerleşim bölgesinde Kovid-19 vakaları ve temaslı sayılarında artış yaşanması nedeni ile zorunlu karantina kararı alındı. Karar kapsamında bölgeye giriş çıkışlar yasaklandı.

Giresun'un Görele ilçesine bağlı Karlıbel köyünde 13 hanede, Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı olan Topulyurt köyünde, Adıyaman'da farklı mahallelerde yer alan 98 evde ve Manisa'nın Kırkağaç ilçesine bağlı olan Gökçukur Mahallesi'nde de zorunlu karantina kararları alındı. Belirtilen yerlerde giriş çıkışlar yasaklanırken Jandarma ekipleri tarafından gerekli güvenlik önlemleri alındı.