Yeşile Doyacağınız Sessiz Huzurlu Bir Yer Kaçkar Dağları Milli Parkı

Karadeniz’in güzellikleri arasında yer alan Kaçkar Dağları milli parkı, her yıl çok sayıda kişiyi ağırlıyor.Karadeniz dendiğinde akla yeşil geliyor. Kaçkar dağları milli parkı ise size yeşilin binbir tonunu sunuyor. Her yüksekliğinde farklı bir ton ile eşsiz bir doğa manzarasını görmeye hazır olun.
Yeşile Doyacağınız Sessiz Huzurlu Bir Yer Kaçkar Dağları Milli Parkı

Karadeniz’in güzellikleri arasında yer alan Kaçkar Dağları milli parkı, her yıl çok sayıda kişiyi ağırlıyor.

Karadeniz dendiğinde akla yeşil geliyor. Kaçkar dağları milli parkı ise size yeşilin binbir tonunu sunuyor. Her yüksekliğinde farklı bir ton ile eşsiz bir doğa manzarasını görmeye hazır olun. Daha önce hiç bu kadar oksijen almadığınız, bu kadar çok yeşili bir arada görmediğiniz bir gezi olacak. Tamamen doğa ile iç içe olmayı seven, doğal güzelliklerden mahrum kalmak istemeyen herkes için rotanızda olması gerekiyor.

Kaçkar Dağları Milli Parkı Nerde?

İlk olarak milli parkı ziyaret etmek isteyenler için nerde sorusunu yanıtlıyoruz. Kaçkar dağları milli parkı nerde? Karadeniz’in doğusunda yer alan eşsiz tabiat varlığı, mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında gösteriliyor. Rize, Erzurum ve Artvin şehirleri boyunca uzanan 51 bin 550 hektarlık bir alan, milli parktır. Oldukça geniş bir alana sahip olduğundan, aslında bu milli parka her alandan çıkış yapabilirsiniz.

Yeşile Doyacağınız Sessiz Huzurlu Bir Yer Kaçkar Dağları Milli Parkı

Doğu Karadeniz’in yeşilini en farklı tonları ile görebileceğiniz bir milli parktır. Görkemli ormanlar, hırçın dereler ve yemyeşil vadiler ile çevrelenmiştir. Doğa harikası 1994 yılından bu yana milli park statüsü alarak koruma altında tutulmaktadır. Ayrıca her yıl bu sayede çok sayıda ziyaretçisine kucak açmaktadır.

Fırtına ve Hemşin dereleri arasında bulunuyor.

Milli parkın en önemli özelliği, birbirinden büyüleyici olan Fırtına ve Hemşin derelerinin arasında yer alması. Dört bin metreye yaklaşan zirvesi sayesinde, coğrafyamızın aynı zamanda en uzun dağı unvanını alan Kaçkar dağlarının etrafında yer alan parktır. Hem coğrafyası, hem yeşili, hem de zirve rekoru ile mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Kaçkar Milli Parkı Giriş

Rize üzerinden kolayca giriş yapılabilir. Kaçkar milli parkı giriş ücreti bulunuyor. Tur şirketleri ile gelmeniz halinde, ödemelerin içinde milli park giriş ücreti de yer alır. Ancak bunun dışında şahsi olarak aracınız ile gelmeniz durumunda ücretlendirme olacaktır. Genel olarak uygun fiyatlar ile hizmet verilmesi sağlanmaktadır. Yürüyerek yapılan girişlerde ödeme yoktur. Ayrıca kişi başı ücret değil, araç üzerinden ücretlendirme olmaktadır. En uygun fiyattan siz de ödemeleri yaparak Kaçkar’ın bu güzel parkında gezebilirsiniz.

Yeşile Doyacağınız Sessiz Huzurlu Bir Yer Kaçkar Dağları Milli Parkı

Kaçkar Milli Parkı Piknik

Milli parkta ne yapılır diye soranlar için piknik önerimiz geçerli. Elbette doğası ile meşhur olan bir alanda oksijene doymak en güzel şey. Piknik yapmak, tamamen bir günü oradan geçirmek en doğrusu olacak. Etrafta yer alan mekanlar da var. Yiyecek temin edebileceğinizi söyleyebiliriz. Ancak bunun dışında dilerseniz milli parkta ateş yakmamak üzere piknik de yapabilirsiniz. Kaçkar mili parkı piknik için ateş yakılmaz yazılarını da göreceksiniz. Dilerseniz yiyeceklerinizi temin ettiğiniz, doğaya zarar vermeden doğa ile beraber olabileceğiniz bu alanda pikniğinizi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Kaçkar Milli Parkı Konaklama

Konaklama alanlarına yer verilmiştir. Ancak çadır kurabileceğiniz alanlar yoktur. Güvenlik açısından mutlaka konaklama alanlarının tercih edilmesi önemlidir. Direkt olarak ormana yakın olan farklı konaklama alanlarının tercih edilmesi de söz konusudur. Tamamen dilediğiniz gibi bir gezi yapabilirsiniz. Burası için ne kadar gün ayırmış olduğunuz üzerinden belirleme yaparak, siz de eşsiz renkleri ile sizlere yeniden yeşili hatırlatacak olan bu ormanda dilediğiniz gibi zaman geçirebilirsiniz. Kaçkar milli parkı konaklama ve diğer seçenekleri ile sizlere en iyi şekilde ulaşıyor. Keyif alacağınız bir gezi, ormana – yeşile doyacağınız bir gezi için mutlaka tercih edebilirsiniz. Doğayla birlikte olmak eğlenceli olacak.