Yılın İlk Kar Uyarısı Geldi! Meteoroloji: O Şehirlerde Kar Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta ortasında yayımladığı hava tahmin raporunda kar yağışı uyarısında bulundu. İşte kar beklenen o şehirler ile diğer illerde beklenen hava durumu.
Yılın İlk Kar Uyarısı Geldi! Meteoroloji: O Şehirlerde Kar Bekleniyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklarının artık düşeceğine dair raporlar gelmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ekim ayının ilk haftası için yayımladığı raporunda kar yağışı uyarısında bulundu. Bazı bölgelerde kar yağışı olabileceğini ilan eden kurum bunun dışında yağmur beklenen şehirler olduğunu da duyurdu.

METEOROLOJİDEN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmininde genel olarak yağış beklenen bölgeleri Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Erzurum ve Kars Bölgeleri olarak açıkladı. Bu bölgelerde kuvvetli yağış ile yüksek yerlerde kar yağışı olabileceği uyarısında bulunan kurum vatandaşları da yaşanbilecek olumsuzluklara dair uyardı.

Kar Yağışı Beklenen Şehirler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Erzurum, Kars ve Ardahan'ın yükseklerinde kar yağışı görülebilir uayrısı geldi. Bu bölgelerde ilk olarak yağışların karla karışık yağmur ve özellikle çok yüksek seviyelerde kar yağışı olabileceği uyarısı yapıldı.

Yağmur Beklenen Şehirler

Kurum duyurusunda ayrıca başta Karadeniz Bölgesinde yer alan bazı şehirlerde yağışların görülebileceği bildirildi. Yağış beklenen şehirler Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Sinop ve Tokat çevreleri ile İstanbul, Kocaeli ve Kırklareli'nin kuzey, Kastamonu'nun kıyı kesimleri olarak açıklandı.

İç Anadolu'da Pusu

Meteoroloji hava tahmin raporunda ayrıca İç Anadolu Bölgesinde genel olarak puslu hava görülebileceğini bildirdi. Ülkenin geri kalan kısmında ise hava açık ve parçalı bulutlu geçecek.