Yılmaz Özdil'in Eşine 380 Bin Liralık Kaçak Villa Cezası Kesildi!

Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in eşi olan Hülya Yılmaz adına kayıtlı villa için bazı bölümlerde imara aykırılık olduğu iddiası ile soruşturma açılmıştı.
Yılmaz Özdil'in Eşine 380 Bin Liralık Kaçak Villa Cezası Kesildi!

Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in eşi olan Hülya Yılmaz adına kayıtlı villa için bazı bölümlerde imara aykırılık olduğu iddiası ile soruşturma açılmıştı. Villada kaçak yapı bulunduğu iddiası üzerine yapılan incelemede Bodrum Belediyesi encümen kurulu yıkım kararı vermişti. Verilen karar sonrasında Hülya Özdil'e 380 bin lira para cezası kesildiği iddia edildi. Detaylar haberimizde...



Yılmaz Özdil ve eşi Hülya Özdil'e ait olan Bodrum'da ki villada kaçak yapılaşma iddiaları ile soruşturma açılmıştı.



Özdil yapmış olduğu açıklamasında kaçak yapı iddialarını redderek yapı kayıt belgesi aldığını söylemişti. Ancak yapılan incelemede yapı kayıt belgesinde usulsüzlükler olduğu ortaya çıkmıştı.



380 BİN LİRA PARA CEZASI KESİLDİ!



Bodrum Belediyesi Encümen kurulu kararı ile yıkımına karar verilen villa hakkında idari para cezası kesildi.



Encümen kurulu tarafından kaleme alınan kararda "136.13 metrekarelik bina ve 81 metrekarelik bodrum katla ilgili olarak mühürleme tarihi olan 6 Mayıs 2020'den itibaren İmar Kanunu'nun 32. Maddesi hükümleri doğrultusunda, yasal hale getirilmesi için verilen sürenin beklenilmesine, yasal hale getirilmediği takdirde 136.13 metrekarelik bina ve 81 metrekarelik bodrum kat içinde yapılan imalatların yapı sahibi tarafından yıkılmasına, yıkılmadığı takdirde belediyemizce yıktırılarak, masrafının yapı sahibi Hülya Özdil'den tahsil edilmesine karar verildi" ifadelerine yer verildi.



Kaçak yapı iddiaları sonrasında gündeme gelen villa uzun süre konuşulmuş, Yılmaz Özdil villada imara aykırılık olan alanlar için yapı kayıt belgesi aldığını söylemişti.



2018 yılından sonra yapıldığı belirlenen yerler için alınan yapı kayıt belgesi iptal edilirken kaçak olan alanlar için de yıkım kararı çıktı. Yıkılacak olan yerler için ise Özdil 380 bin lira para cezası ödeyecek.



Emlak365.com