YKS Nasıldı, Kolay Mıydı, Zor Muydu? YKS Yorumları

YKS soruları ve cevapları sınavın ilk oturumunun tamamlanması ile beraber en çok aranılanlar arasına girdi. YKS 2021 maratonu bugün adayların ilk TYT oturumuna girmeleri ile başlamış oldu. Milyonlarca öğrenci ve ailelerinin yakından takip ettikleri süreçte adaylar geleceklerini kurtarabilmek ve hayal ettikleri meslekleri kazanabilmek adına mücadele ettiler. İyi bir üniversite kazanma adına verilen yarışta YKS TYT soruları ve cevap anahtarı ile soru yorumları ve sınav kolay mıydı, zor muydu tartı
YKS Nasıldı, Kolay Mıydı, Zor Muydu? YKS Yorumları

YKS soruları üzerinden yapılan ve iyi bir üniversite kazanmak isteyen adayların birbiri ile yarıştıkları üniversiteye giriş sınavının ilk oturumu yapıldı. YKS takvimi 2021 içerisinde bugün ilk olarak saat 10:15 itibari ile başlayan TYT oturumu ile sınav için birinci adımı atmış oldu. Saat 10:15 itibari ile başlayan ve 12:30 itibari ile sona eren sınavda adaylar hayallerini kurdukları üniversiteyi kazanabilmek adına 135 dakika ter döktü.

YKS TYT YORUMLARI! TYT SORULARI KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU, SINAVA GİRENLERİN YKS YORUMLARI NELER?

TYT oturumunun tamamlanmasının ardından sınava giren adayların yorumları da merak konusu olmuştu. Sosyal medya hesapları üzerinden YKS 2021 etiketi ile paylaşım yapan milyonlarca genç sınavdaki soruların son derece zor olduğunu dile getirdi. Sorulan soruların büyük bir bölümünün yeni nesil olduğu eleştirileri ağırlık kazanırken bu nedenle 135 dakikalık sürenin yetersiz geldiği dile getirildi.

Sınavdaki soruların büyük bir bölümünün uzun olması nedeni ile sınavda aşırı yorulduklarını dile getiren adaylar özellikle de matematik sorularına ve şıkların birbirine son derece yakın olduğu Türkçe sorularına tepki gösterdi.

YKS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, SAAT KAÇTA YAYIMLANIR?

Sınava giren adayların yapmış oldukları cevaplar üzerinden kendi puanlarını hesaplamalarını sağlayacak olan YKS cevap anahtarı ve soruları da beklenmeye başlandı. Bilindiği üzere YKS toplamda 3 oturumdan oluşuyor. Adaylar bugün TYT oturumuna saat 10:15 itibari ile girdikler ve ilk oturum saat 12:30'da sona erecek.

Ardından ikinci oturum olan AYT ve son olarak ta YDT oturumu düzenlenecek. YKS 2021 sınavı için son oturum ise YDT sınavı ile yapılacak. 27 Haziran 2021 saat 15.45'te başlayak olan YDT sınavı saat 17.45'te sona erecek. Bu sınav ile beraber YKS sınavı tamamlanmış olurken sınavın sona ermesinin ardından ÖSYM tarafından kullanıcılara açılması bekleniyor.