YKS yerleştirme sonuçları tercihleri ne zaman açıklanacak 2024?

Milyonlarca öğrencinin beklemiş olduğu YKS yerleştirme sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM YKS tercihleri 2024 ne zaman açıklanacak?
YKS yerleştirme sonuçları tercihleri ne zaman açıklanacak 2024?

Bu sene 3 milyondan fazla kişinin girmiş olduğu YKS sınavında sonuçların açıklanmasının ardından tercih dönemi başlamıştı. Öğrenciler için açıklanan sınav sonuçlarının ardından tercih dönemi 25 Temmuz tarihinde başlarken son tercih tarihi 2 Ağustos olarak açıklanmıştı. Tercihler için öğrenciler kararsızlık yaşarken ÖSYM tarafından alınan kararla tercih dönemi 4 Ağustos tarihine uzatılarak sona erdirilmişti.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 senesi için üniversiteler tarafından kontenjan 1 milyon 58 bin 435 kişi olarak açıklanmıştı. Adaylar açıklanan kontenjanlara yerleşmek için başvurularını 4 Ağustos tarihine kadar yaparken gözler tercih sonuçlarına çevrilmişti. ÖSYM tarafından yapılacak olan tercih sonuçları için geri sayım başladı.

Bu sene üniversitelerde kayıt döneminin 19 Ağustos tarihinde başlayacağı belirtilirken üniversite sonuçlarının da bu tarihten önce açıklanacağı belirtildi. 2023 senesine göre kıyaslama yapıldığında bu sene de YKS yerleştirme sonuçlarının 13 Ağustos tarihinden önce yapılması bekleniyor. Adaylar tercih sonuçlarını ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden kimlik bilgileri ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler. Yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek ya da adaylara bilgi verilmeyecek, adaylar sonuçlarını kendileri öğrenecekler.

Genel Yayın Yönetmeni