Yoğun Kar Yağışı Gitmiyor! Son Dakika Kar Tatili İlan Edilen Tüm İller

İstanbul başta olmak üzere yurdun kıyı kesimleri, Marmara Bölgesi, Doğu Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinin bazı kesimleri kar yağışı altında.
Yoğun Kar Yağışı Gitmiyor! Son Dakika Kar Tatili İlan Edilen Tüm İller

İstanbul başta olmak üzere yurdun kıyı kesimleri, Marmara Bölgesi, Doğu Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinin bazı kesimleri kar yağışı altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta yapılan uyarıların ardından hafta başında başlayan kar, neredeyse tüm yurdu etkisi altına aldı.

Halen çok sayıda şehirde devam eden kar yağışı bazı şehirlerde çok daha etkili oldu. Kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken il valilikleri süreci çok yakından takip ediyorlar. Gün içinde hava tahmin raporları ve yağışların oluşan etkileri kapsamında çok sayıda ilde okullar yeniden tatil edildi. Tatil duyurusu yayımlanan şehirleri ve önümüzdeki günlerde havaların nasıl olacağına ilişkin meteoroloji tahminlerini aktarıyoruz.

İSTANBUL BAŞTA OLMAK ÜZERE 17 İLDE KAR TATİLİ

Yüzyüze eğitimin bazı sınıflar için yeniden başlanacağının duyurulmasının ardından bu seferde kar yağışı engeli oluştu. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada okulların hafta ortasında da tatil olacağı bilgisi paylaşıldı. İstanbul genelinde okulların tatil edildiğinin açıklanmasıyla birlikte farklı şehirlerden üst üste duyurular geldi. Konya'da için gün içinde yapılan açıklamada farklı ilçelerde yer alan okulların bir gün süreyle tatil edildiği bilgisi duyuruldu. Eğitime uzaktan devam edilecek.

Isparta'da da okulllar tatil. Vali Ömer Seymenoğlu yapmış olduğu açıklamasında yoğun kar yağışına vurgu yaparak Isparta il genelinde (il merkezi ve ilçeler) tüm okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu. Bunun yanında Vali Seymenoğlu kamu kurum ve kuruluşlarında engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personellerin de idari izinli sayılacağını açıkladı.

Yoğun kar yağışı yüzünden okulların tatil edildiğine dair valilik kararları açıklanan iller arasında Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Balıkesir, Samsun, Ordu, Tokat, Çorum, Amasya, Kocaeli, Karabük, Yalova, Giresun, Nevşehir bulunuyor. Bu illerin bazılarında okullarda yüzyüze eğitime bir gün süreyle ara verilirken bazılarında iki gün resmi tatil ilan edildi.

KAR YAĞIŞI NE KADAR DEVAM EDECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlerde kar yağışının hafta ortasında da bazı şehirlerde etkisini devam ettireceği bildirildi. Ancak yağışlı hava hafta ortasından itibaren Türkiye'yi terk etmeye başlayacak. Haftanın geri kalanı için ise soğuk hava etkili olacak. bazı illerde hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşmesi bekleniyor.

Emlak365.com