Yolda Yürürken Sigara İçme Yasağı İllere Yayılıyor! Bir Valilikten Daha Sigaraya Yasak Geldi

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Giresun Valiliği kent genelinde açık alanlarda, ana cadde ve yollarda sigara içilmesinin yasaklandığını duyurmuştu.
Yolda Yürürken Sigara İçme Yasağı İllere Yayılıyor! Bir Valilikten Daha Sigaraya Yasak Geldi

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Giresun Valiliği kent genelinde açık alanlarda, ana cadde ve yollarda sigara içilmesinin yasaklandığını duyurmuştu. Giresun Valiliği'nin almış olduğu bu kararın hemen ardından bir ilimizden de aynı yönde karar çıktı. Erzincan Valiliği tarafından alınan kararın detayları.

Covid-19 salgınının önüne geçilmesi ve ikinci dalga etkilerinin en aza indirilmesi için her şehir kendi önlemini alıyor.



Bu çerçevede 65 yaş üzeri vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı ile toplu taşıma kısıtlamalarına ilişkin kararlar ön plana çıkarken mesai saatlerinin değiştirilmesi, kamu kurum işlemlerinde HES kodu zorunluluğu diğer yasaklar oldu.



Koronavirüs ile mücadele sürecinde en yeni yasak ise yolda, açık alanda sigara içilmesinin yasaklanması oldu.



SİGARA YASAĞININ KAPSAMI GENİŞLİYOR



Sigara yasağı ilk olarak Giresun Valiliği'nden geldi. Son toplantı sonrası alınan karara göre kalabalık açık alanlarda, şehrin ana cadde ve yollarda sigara içilmesi yasaklandığı duyuruldu. Kurallara uymayanlara ise idari ceza işlemleri uygulanacak.



Giresun Valiliği'nin almış olduğu bu kararın hemen ardından bir şehir daha sigara yasağı ile tanıştı. Erzincan Valiliği tarafından yapılan basın kamuoyu açıklamasında şehrin bazı alanlarında sigara içilmesinin yasak olduğu duyuruldu.



İlan Edilen Sigara Yasağı Kararı



Sigara yasağına dair kamuoyu duyurusunda; il genelinde tüm park, bahçe ve pazar yerlerinde, ayrıca Ordu Caddesi üzeri eski MİT Kavşağı ile 13 Şubat Caddesi Devlet Hastanesi Kavşağı arası ve Halitpaşa Caddesi üzeri SGK Kavşağından Fevzipaşa Caddesi üzeri eski Terminal Kavşağına kadar maske kullanımını ihlal ederek, maskeyi aşağı indirerek yürüme esnasında sigara içmenin yasaklanmasına karar verildiği duyuruldu.



KURALLARA UYMAYANLARA PARA CEZASI VAR



Söz konusu sigara yasaklarının ardından ilan edilen açık alanlarda sigara içilemeyecek. Kurallara uymayanlara ise İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak.



Emlak365.com