Youtube, Enes Batur'un Yeni Video Yüklemesini Yasakladı!

Türkiye'de en çok takipçili Youtube hesabının sahibi olan Enes Batur'un platforma yeni video eklemesi yasaklandı. Yasaklama sebebinin Youtube Topluluk Kurallarını'nın ihlal edilmesi olduğu bildirildi.
Youtube, Enes Batur'un Yeni Video Yüklemesini Yasakladı!

Türkiye'nin en çok bilinen Youtuber'ı olan Enes Batur büyük bir şok yaşadı. Youtube üzerinden yayınladığı videoları milyonlarca kişi tarafından izlenen ve bu sayede büyük bir ün ile büyük bir servete sahip olan Enes Batur'un yeni video yüklemesi yasaklandı.

ENES BATUR'A ŞOK!

Enes Batur tarafından bugün bir video yüklenmeye çalışıldı. 15 milyon takipçinin direkt olarak göreceği videonun yükleme işlemi sırasında bir sorun meydana geldi. Sistem Enes Batur'a video yükleyemeyeceğine dair bir bildirim gönderdi. Bu bildirim ile olayın detayları da ortaya çıktı.

ENES BATUR'UN VİDEO YÜKLEMESİ NEDEN YASAKLANDI?

Enes Batur'un daha önce yayınlamış olduğu bir videoda Youtube Topluluk Kuralları'nı ihlal ettiği Youtube tarafından tespit edildi. Bunun üzerine Enes Batur için kısıtlama kararı alındı. Video yüklemesi yasaklanan Enes Batur'un kısıtlama gerektiren videosunun 5 yıl önce yüklenen bir başka video olduğu bildirildi. Youtube Topluluk Kuralları'nı ihlal eden videonun kaldırılması ile kısıtlamanın kaldırılabileceği öne sürüldü.

Youtube, Enes Batur'un Yeni Video Yüklemesini Yasakladı!

DAHA ÖNCE DE YASAKLANDI

Youtube platformu tarafından Enes Batur'a ilk defa kısıtlama getirilmedi. Daha önce de aynı sorunu yaşayan Enes Batur benzer bir nedenle cezalandırılmıştı. Bunun için Youtube yetkilileri ile iletişimime geçen 15 milyon takipçili Youtube hesabı sahibi Enes Batur bu cezayı kaldırmayı başarmıştı. Şimdi ise Youtube tarafından Enes Batur'a karşı nasıl bir yaklaşım gösterileceği merak ediliyor.

AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan olaya ilişkin Enes Batur sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, “5 yıl önce yayınladığım bir videodan dolayı Youtube bana ihtar gönderdi. Bu ihtara göre Youtube platformuna video yüklemem yasaklandı. Sıkıntıyı çözebilmek adına girişimlere başladım. İnşallah kısa süre içerisinde yasaklamayı kaldırtacağım. Ardından yeni videolar yayınlamaya devam edeceğim.” dedi.

Emlak365.com