YSK'dan Son Dakika Mazbata Açıklaması, Belediye Başkanlarının Mazbataları Geçersiz Sayılacak!

Seçimlerin üzerinden 16 gün geçmesine rağmen seçim sonuçları halen pek çok il ve ilçede kesinleşmedi.
YSK'dan Son Dakika Mazbata Açıklaması, Belediye Başkanlarının Mazbataları Geçersiz Sayılacak!

Seçimlerin üzerinden 16 gün geçmesine rağmen seçim sonuçları halen pek çok il ve ilçede kesinleşmedi. YSK ise bugün çok önemli mazbata kararı açıkladı!

Türkiye tarihindeki en tartışmalı seçimler arasına girmeye aday 31 Mart yerel seçimleri sonrasında mazbata tartışmaları devam ediyor.



YKS'nın Mazbata Kararı Açıklandı!



Tartışmaların ortasında yer alan Yüksek Seçim Kurulu siyasi istikrarı sağlayabilmek adına yapılan itirazları sonuçlandırmaya devam ediyor.



Bu itirazlardan biride seçimlerin iptal edildiği yerlerde daha önce mabzatalarını alan belediye başkanlarının mazbatalarının iptal edlimesi hakkındaydı.



YSK seçimlerin yenileneceği yerlerde mazbatalarını teslim alan belediye başkanlarına verilen mazbataların geçersiz sayılmasına karar verdi.



Keskin, Yusufeli ve Honaz İlçelerindeki Mazbatalar İptal Edildi!



31 Mart 2019 günü açıklanan sonuçlara göre Keskin Belediye Başkanı seçilen İYİ Parti adayı Necati Alsancak, Artvin Yusufeli Belediye Başkanı seçilen AK Parti adayı Eyüp Aytekin ve CHP adayı Denizli Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek'e verilen mazbatalar geçersiz sayıldı.



Bu 3 ismin belediye başkanlığı unvanı Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilen karar sonrasında ipta edilmiş oldu.



İptal Edilen Seçimler 2 Haziran'da Tekrarlanacak!



Seçimlerin iptal edildiği bölgelerde yoğun tartışmalar devam ederken nihai sonucun 2 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan seçim yenileme çalışmalarının ardından açıklanması bekleniyor.



Bu bölgelerde vatandaş 2 Haziran 2019 tarihinde yeniden sandık başına giderek bir kere daha oy kullanacak. Oyların sayımlarının tamamlanmasının ardından belediye başkanlığı için seçilen kesin isimler YSK tarafından ilan edilecek.



Emlak365.com