YSK'nın Ara Seçim Kararı Resmi Gazetede Yayımlandı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Resmi Gazete'de bir karar yayımlanarak ara seçim kararı verildiği bildirildi. YSK ayrıca bu ara seçime hangi siyasi partilerin katılabileceğini de açıkladı.
YSK'nın Ara Seçim Kararı Resmi Gazetede Yayımlandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınan ara seçim kararına dair YSK kararı yayımlandı. Buna göre 6 Haziran 2021'de Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi Güney Beldesi belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçimleri yapılacak.

ARA SEÇİME KATILMA ŞARTLARI NELER?

Yüksek Seçim Kurulu 6 Haziran'da yapılacak olan ara seçime katılma hakkı bulunan siyasi partileri de açıkladı. 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 14. maddesinin 11. bendine göre ara seçimlere katılabilecek olan partilerin 81 ilin en az yarısında, oy verme gününden en az 6 ay önce teşkilatlarını kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya TBMM'de gruplarının bulunması gerekiyor.

HANGİ PARTİLER SEÇİME KATILACAK?

YSK tarafından yapılan değerlendirmeye göre 19 siyasi partinin ara seçime katılmasına onay verildi. TBMM'de grubu bulunan AK Parti, CHP, İYİ Parti, HDP ve MHP ilgili kanun gereği direkt olarak seçime katılma hakkı elde etmiş oldular. Diğer siyasi partiler için ise 81 ilin en az yarısında teşkilat kurma ve büyük kongrelerini yapma şartına bakıldı. Bu şartı yerine getiren siyasi partilerin ise Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Hür Dava Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi olduğu belirtildi.

BABACAN'A ONAY, DAVUTOĞLU'NA RET

Yakın geçmişte AK Parti'den ayrılan Ali Babacan ve arkadaşları tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) kısa bir süre içerisinde gerekli şartları yerine getirerek seçime katılma hakkı elde etti. Ancak yine AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu'nun partisi için ara seçime katılma hakkı verilmedi. Gelecek Partisi henüz teşkilatlanmasını tamamlayamadığı için seçime katılma hakkı elde edemediği bildirildi.

Emlak365.com