Yüksek Hızlı Tren Seferleri İçin Geri Sayım Başladı! İşte Seferlerin Başlayacağı Tarih!

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken Yüksek Hızlı Tren seferlerinin iptal edilmesine karar verilmişti.
Yüksek Hızlı Tren Seferleri İçin Geri Sayım Başladı! İşte Seferlerin Başlayacağı Tarih!

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken Yüksek Hızlı Tren seferlerinin iptal edilmesine karar verilmişti. TCDD tarafından yapılan yeni bir düzenleme sonrasında seferlerin yeniden başlaması bekleniyor. İşte seferlerin yeniden başlayacağı o tarih...

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken, salgının ilk ortaya çıktığı Mart ayında salgının yayılmasını engellemek için bazı tedbirler alınmıştı. Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının getirilmesinin ardından Yüksek Hızlı Tren seferlerinin de durdurulduğu belirlendi. Bu süreçte önceden bilet almış olan vatandaşlara bilet parası iadelerinin kesintisiz bir şekilde yapılması, abonman kart kullanan kişilerin ise kullanmadıkları kısımlar ve ücretlerinin kesinti yapılmadan iade edileceği ifade edildi.



Alınan karar sonrasında tren seferleri durdurulurken, sadece İstanbul’da bulunan Marmaray ve Ankara’da bulunan Başkentray trenlerinin seferlerine devam edebileceği ifade edilmişti.



Seferler Bayram Sonu Yeniden Başlıyor



Normalleşme süreci içerisinde çalışmalar devam ederken yeni adımlar atılmaya başlandı. Bu süreçte alışveriş merkezleri, kuaförler ve berberler kontrollü olarak yeniden hizmet vermeye başladı. Pek çok kişi ulaşım ayağının ne zaman normale döneceğini merak ediyordu. TCDD Taşımacılık tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında Yüksek Hızlı Tren seferlerinin bayramın sona ermesiyle hemen başlaması bekleniyor. Bu süreçte en geç Haziran ayında seferler başlatılmış olacak.



YHT Seferlerinde Yeni Kurallar Belirlendi



Geçiş dönemi olarak adlandırılan bu sürecin eskisine nazaran bazı önlemler ile birlikte ilerlemesi bekleniyor. Trenlere her sefer için yüzde 50 oranında kapasite belirlendi. Maskesiz olarak trenlere binişler tamamen yasaklanacak. Yolcuların istasyonda değil öncesinde bilet almalarına imkan tanınacak. Sadece satın aldığı ve biletinde yer alan koltukta oturmasına izin verilecek. Bilet fiyatlarında herhangi bir zam beklenmiyor. Trenlerde ulaşılabilir noktalarda sürekli dezenfektanlar kullanılacak.



emlak365.com