Yurt Genelinde Teyakkuz İlan Edildi! Son Dakika Yoğun Kar Yağışı, Sağanak Yağış, Don ve Buzlanma Uyarısı Olan İller Hangileri?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika açıklaması yapılarak 36 il için yoğun kar yağışı, don ve buzlanma uyarısı yapıldı.
Yurt Genelinde Teyakkuz İlan Edildi! Son Dakika Yoğun Kar Yağışı, Sağanak Yağış, Don ve Buzlanma Uyarısı Olan İller Hangileri?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika açıklaması yapılarak 36 il için yoğun kar yağışı, don ve buzlanma uyarısı yapıldı. Yapılan açıklama sonrası AFAD ve belediyeler teyakkuz haline geçerken yurt genelinde önlemler alınmaya başlandı. Peki, bu hafta sonu hava nasıl olacak, kar yağışı beklenen iller hangileri, bu hafta sonu yağış var mı, hava yağmurlu mu, kar ve ve yağmur yağacak mı, havalar soğuyacak mı, zemheri ayı ne zaman?

Yeni bir soğuk hava dalgası Balkanlar'dan Türkiye'ye giriş yaparken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile tam 36 il için yoğun kar yağışı, don ve buzlanma uyarısı yapıldı. Hava sıcaklıklarında yaşanan ani ve sert düşüş ile beraber çok sayıda ilde büyük bir hasretle beklenen kar yağışı da yeniden başlayacak.



BU HAFTA SONU KAR YAĞACAK MI?



Bugünden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girecek. Bu sene oldukça kurak geçen bir dönemin ardından başlayan yeni yağışlı hava dalgası büyük sevinç yaratırken kar yurda bugün doğu illerinden giriş yapacak. Yurdun doğu bölümünü etkisi altına alacak olan yağışlı havada bugün doğu illerinde yağış kar olarak görülürken kıyı Doğu Karadeniz bölgesinde yağışlar yağmur olarak görülecek.



Yurt Genelinde Teyakkuz İlan Edildi! Son Dakika Yoğun Kar Yağışı, Sağanak Yağış, Don ve Buzlanma Uyarısı Olan İller Hangileri?



29 OCAK 2020 CUMA GÜNU HAVA DURUMU! BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?



Yapılan son dakika açıklaması ile bugün yoğun kar yağışı uyarısı olan iller Antalya’nın doğusunun iç kesimleri ile Isparta’nın doğu ve Konya’nın batısı olarak ilan edildi. Kuvvetli kar yağışı beklenen iller arasında ise Bolu Dağı geçişi olmak üzere Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ankara’nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçeleri olarak duyuruldu.



KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafında yapılan son dakika uyarısı ile yoğun kar yağışı olan iller şu şekilde sıralandı: Afyonkarahisar, Ankara, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Yozgat, Çorum, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Muş, Bitlis, Ağrı, Bursa, Balıkesir, Yalova, Çankırı, Çanakkale, Kocaeli, Bilecik, Kütahya, Uşak, Sakarya, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Erzurum, Hakkâri ve Bingöl.





SAĞANAK YAĞIŞ VE KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?



Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin ve Adana’nın batı kesimleri için sağanak yağış ve şiddetil fırtına uyarısı yapıldı. Karla karışık yağmur uyarısı yapılan iller Denizli, Manisa, Zonguldak, Bartın, Kahramanmaraş ve Şırnak olarak açıklandı. Antalya bölgesi için ise zirai don uyarısı geldi.



ZEMHERİ AYI NEDİR, NE ZAMAN?



Zemheri ayı bir bölümü sonbahar mevsimine bir bölümü ise kış mevsimi andıran ve ani sıcaklık dalgalanmalarının sıklıkla yaşandığı aya zemheri ayı adı verilmektedir. 22 Aralık ile 30 Ocak tarihleri arasında 40 gün boyunca devam eder.



Emlak365.com