Yüz Yüze Eğitim Başlıyor! İşte MEB Tarafından Gönderilen Resmi Yazı ve Okulların Açılacağı Tarih

Türkiye'de aşı çalışmalarının hızlı bir şekilde başlamış olmasının ardından merak edilen konu okulların yüz yüze eğitime ne zaman başlayacağıydı.
Yüz Yüze Eğitim Başlıyor! İşte MEB Tarafından Gönderilen Resmi Yazı ve Okulların Açılacağı Tarih

Türkiye'de aşı çalışmalarının hızlı bir şekilde başlamış olmasının ardından merak edilen konu okulların yüz yüze eğitime ne zaman başlayacağıydı. Konuya ilişkin ilk resmi açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. İşte okulların açılmasına ilişkin yeni karar.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gönderilen resmi yazı da okulların ve yüz yüze eğitimin 8 sınıf öğrenciler ile 12. sınıfta bulunan öğrenciler için başlayacağını duyurdu. Bakanlığı tarafından ilan edilen açıklamada, "8 ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocak'ta başlatılacak." açıklaması yer aldı.



22 OCAK'TA YÜZ YÜZE EĞİTİMİN İLK AŞAMASI BAŞLIYOR



İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen resmi yazı.



Yüz Yüze Eğitim Başlıyor! İşte MEB Tarafından Gönderilen Resmi Yazı ve Okulların Açılacağı Tarih



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitim faaliyetleri konulu resmi bir yazı gönderdi. Söz konusu yazıda 2020 ve 2021 yılı eğitim dönemi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlık okulların 8. sınıfında ve 12. sınıflarında bulunan öğrencilerin, açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik isteğe bağlı olarak açılan, destekleme ve yetiştirme kurslarındaki yüz yüze eğitim faaliyetlerinin başlayacağı bildirildi. Bakanlık tarafından gönderilen yazıda okulların açılacağı tarih 22 Ocak 2021 olarak açıklandı.



Alınan karar bağlamında, okulların açılmasıyla birlikye dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek. Bir sınıfta olacak öğrenci sayısı fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecek. Ayrıca bakanlık salgın önlemleri kapsamında maske, fiziki mesafe ve temizlik kurallarının titizlikle uygulanacağını duyurdu.



Emlak365.com