Yüz Yüze Eğitim Sona Mı Eriyor? MEB'den 3 Kritik Değişiklik
Türkiye'nin salgın döneminde en fazla önem verdiği noktaların başında eğitim geliyor. Eğitimin aksamaması için büyük uğraş verilen salgın sürecinde Eylül ayı itibariyle yeni dönem başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yeni dönemde okulların yüz yüze eğitim yapması kararı aldılar. Ancak iki bakanlık yüz yüze eğitimin sonbahar ve kış döneminde devam edebilmesi için ek önlemlerin alınması gerektiği konusunda hem fikir oldular. Bu kapsamda yeni tedbirler ile farklı formüller masada.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN 3 FARKLI FORMÜL
Milli Eğitim Bakanlığı yeni dönemde yüz yüze eğitimin her öğrenim düzeyi ve her okulda devam edebilmesi için yeni formüller üzerinde çalışıyor. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; eğitimin devam etmesi için hem MEB bünyesinde hemde diğer bakanlıklar arasında sıkı toplantılar gerçekleştiriliyor.
Toplantılara dair ilk bilgi ise 58 bin okul, 18 milyon lise altı öğrencinin sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmesi için okullara, acil olarak toplamda 1 milyar lira gönderildiği oldu. Bunun yanında bazı illerde sınıf ortalaması 30 40 rakamlarına çıktığı bu seviyenin azaltılması hedeflendiği öğrenildi. Sınıf mevcudu yüksek olan sınıfların seyretilmesi yüz yüze eğitimin devam etmesi için atılacak ilk adımlardan biri olarak gösteriliyor.
Bunun dışında Buray Babacan'ın haberinde duruma göre çifte eğitime geçilen yeni yerlerin olabileceği, bazı okullarda öğretmen kaydırılmasının gündeme gelebileceği, hafta sonu eğitim gibi formüllerin de seçenek olarak tartışıldığı vurgulandı.
HAVALARIN SOĞUMASINA EK ÖNLEMLER
Yeni dönemde ayrıca havaların soğuması ile birlikte vaka sayılarında artış bekleniyor. MEB havaların soğuması sonrası oluşabilecek yüksek vaka sayılarına dair ek önlemler almayı planlıyor. İlk olarak hava durumları yakından takip edilecek daha sonra ise MEB yeni tedbirleri bir bir uygulamaya alacak.