En çok satılan ikinci el otomobil marka ve modelleri belli oldu

Otomobil piyasası yakından takip ediliyor. Otomobil fiyatlarının yükselmesi ile beraber çeşitli kampanyalar duyurulurken en çok satılan ikinci el otomobil marka ve modelleri belli oldu.
En çok satılan ikinci el otomobil marka ve modelleri belli oldu

Türkiye'de sıfır araç piyasasında yaşanan gelişmeler takip edilirken fiyatlar da gündemde yer alıyor. Sıfır araç fiyatları artmaya devam ederken kampanya haberleri de art arda geliyor. İkinci el piyasasında fiyatlar bir miktar düşse de satışlarda durgunluk yaşanırken en çok satın alınan ikinci el otomobil marka ve modelleri de merak ediliyordu.

İkinci el otomobilde en çok tercih edilen marka ve modeller belli olurken detayları derledik. İkinci el arabada Türkiye’de en çok tutulan arabalar belli oldu. İkinci el online otoda mayısta en çok satılan markalar çoğunlukla değişmedi. Araç alacaklar da ''Mayıs ayında en çok hangi otomobiller tercih edildi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

EN ÇOK SATAN İKİNCİ EL OTOMOBİL MARKA VE MODELLERİ

FIndicata'nın ikinci el çevrim içi pazar raporu verileri açıklandı. Mayıs ayında 160 bin 811 aracın satışı gerçekleşti. Satış adetlerinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7 düşüş, geçen aya göre ise yüzde 2'lik artış tespit edildi.

en-cok-satilan-ikinci-el-otomobil-marka-ve-modelleri-belli-oldu.jpg

İkinci el çevrim içi pazarda geçen ay en çok tercih edilen otomotiv markası 20 bin 678 satışla Volkswagen oldu. Bunu 18 bin 794 ile Fiat, 18 bin 767 satışla Renault takip etti. Satış sayısında Ford 16 bin 25 ile dördüncü, BMW 9 bin 216 ile beşinci oldu. Bunu da sırasıyla Opel 8 bin 900, Mercedes-Benz 7 bin 966, Peugeot 7 bin 688, Hyundai 7 bin 646 ve Toyota 5 bin 997 satışla ilk 10'da yer aldı.