Ticaret Bakanlığı duyurdu! Araç satışında 6 ay 6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması uygulaması uzatıldı

Otomotiv sektöründe 6 ay 6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması uygulamalarının süresi uzatıldı. Ticaret Bakanlığı konu hakkında açıklama yaptı.
Ticaret Bakanlığı duyurdu! Araç satışında 6 ay 6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması uygulaması uzatıldı

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması uygulamalarında sürenin uzatıldığını duyurdu. Sürenin hangi tarihe kadar uzatıldığı ise merak edildi.

İkinci el araç satışlarına getirilen uygulamalarda değişiklik yaşandı. Araç satışında 6 ay 6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması uygulaması, 1 Ocak 2025 tarihine kadar uzatıldı. 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması uygulamalarında süre uzatıldı. Ticaret Bakanlığı her iki düzenlemenin 1 Ocak 2025 tarihine kadar uzatılmasına karar verildiğini açıkladı.

haber-ankara-1280720-72.jpg

27 HAZİRAN TARİHİNDEN SONRASINA DİKKAT!

Ticaret Bakanlığı, 27 Haziran tarihinden itibaren 6 ay - 6 bin kilometre düzenlemesi kapsamında, otomobil yetkili bayisi ile oto galerilere yaklaşık 52 milyon TL, ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere ise yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Bakanlık açıklamasına göre bir takvim yılı içinde yetki belgesiz üç ve üzerinde ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan tüm gerçek veya tüzel kişilerin 6 ay - 6 bin kilometre düzenlemesine aykırı satışlarının noterlikler tarafından engellenmesine devam edilecek.

Öte yandan çalışmaların titizlikle süreceğini belirten Ticaret Bakanlığı, gerek görülmesi halinde ilave tedbirler alınacağını sözlerine ekledi.