Tofaş açıkladı! Üretime geçici olarak ara veriyor

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası'nda üretime geçici olarak ara verileceği bilgisi paylaşıldı.
Tofaş açıkladı! Üretime geçici olarak ara veriyor

Otomotiv sektöründe önemli bir yeri olan Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, üretime geçici bir süre ara vereceği bilgisini verdi. Vatandaşlar, üretimin ara verileceği tarih aralığını araştırıyor.

Türkiye'nin en önemli otomotiv firmalarından Tofaş'ın Bursa fabrikasındaki üretimin fabrikasında üretime geçici olarak ara verileceği öğrenildi. Üretime 16 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında ara verilecek.

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) konu hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre Tofaş'ın Bursa fabrikasındaki üretimin fabrikasındaki üretim, temmuz ayının ikinci yarısında ve ağustos ayının ilk yarısında kapalı olacak. Üretim hatlarında yapılacak olan planlı bakım-onarım çalışmaları ve ihracat pazarlarındaki seyir sebebiyle firma böyle bir karar aldığını açıkladı.

haber-ankara-1280720-2024-06-28t114955-826.jpg

ÇALIŞANLAR BU SÜREÇTE NE YAPACAK?

Firmada çalışanların bu süreçte ne yapacağı merak edildi. Çalışanlar, planlı yıllık izin hak edişlerini kullanacak. Firmadan gelen açıklamaya göre, üretime ara verilen dönemde çalışanlar planlanmış olan yıllık izin hak edişlerini kullanacaklar. Verilen tarih aralığında fabrikada nöbetçi personel ile bakım ve revizyon çalışmaları yapılacak.

Tofaş, 2023 yılının yaz aylarında üretime 24 gün ara verme kararı almıştı. Bu yıl da ara verme kararı alan Türkiye'nin en önemli otomotiv firmalarından Tofaş, bakım çalışmalarını gerçekleştirecek.