1 gün artık 24 saatten daha fazla olacak!

Bilim insanlarının çalışmaları tüm Dünya’ya yön vermeye devam ediyor. Yapılan son çalışmaya göre 1 gün artık 24 saatten daha fazla olacak. Peki, ama neden? İşte günlerin uzamasının sebebi..
1 gün artık 24 saatten daha fazla olacak!

Bilim insanları yaptığı son çalışma ile güzelim uydumuz Ay’ın artık yavaş yavaş Dünya’dan uzaklaştığını ortaya koydu. Ay uzaklaştıkça Dünya’daki günler de uzayacak. Bu sebeple 1 günün süresi de artacak.

AY YAVAŞ YAVAŞ UZAKLAŞIYOR

Dünyamızın uydusu olan Ay’ın aslında çok görülmese de ciddi faydaları bulunuyor. Milyonlarca yıldır aynı yerinde sabit bir şekilde duruyor gibi gözükse de aslında Ay sabit bir şekilde durmuyor. Konuya ilişkin Universe Space Tech’de aktarılan haberin detaylarına göre bilim insanların Ay’ın yavaş yavaş Dünya’dan uzaklaştığını ortaya koydu.

Bu durum aslında yıllardır Ay ve Dünya arasındaki ilişkinin bildiğimizden daha farklı olduğunu bizlere gösteriyor. Yapılan bu araştırma 1,4 milyar yıl önce Ay ve Dünya arasındaki ilişkinin analiz edilebilmesi noktasında da yol gösterici oldu.

1 GÜN 25 SAAT OLABİLİR

Araştırmanın sonucuna göre Ay aslında her yıl Dünya’dan 3,82 cm uzaklaşıyor. Pek çok kişi için bu sayı çok fazla bir şey ifade etmese de zamana vurulduğunda Ay’ın bizden tamamen uzaklaşması günlerin uzunluğunu bile etkileyecek. Uzmanlara göre böyle bir durumda 1 gün 25 saate kadar çıkabilir. Elbette böyle bir durumun yaşanması çok uzun yıllar alacak. Yine rakamsal olarak ifade edildiğinde bu durum 200 milyon yıl içinde olabilir.

AY UZAKLAŞTIKÇA..

Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde yerbilimleri profesörü Stephen Meyers, bu durumu kısaca “Ay uzaklaştıkça Dünya, kollarını açtıkça yavaşlayan bir artistik patinajcı gibi dönüyor.” Diyerek özetledi. Kısacası Ay Dünya’dan uzaklaştıkça Dünya’daki gün saati uzayacak.