ABD'de en çok satılan telefon markası belli oldu! Apple'ı geride bıraktı

ABD'deki telefon satışlarının incelenmesi sonucu Samsung, ülkede Apple’ı geride bırakarak öne geçti.
ABD'de en çok satılan telefon markası belli oldu! Apple'ı geride bıraktı

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre Samsung markasının telefon satışının Apple'ı geçtiği belirlendi. Sonuca göre Samsung, Apple'ın evinde zirveye oturdu.

ABD'de telefon satışlarını inceleyen bir araştırma yapıldı. Apple ve Samsung arasındaki rekabet sürüyor. Geçtiğimiz aylarda yayımlanan ilk çeyrek verilerinde Samsung’un 60 milyon satış ile dünyada lider olduğu açıklanmıştı. Apple’ın ise yüzde 9,6 düşüş yaşayarak ikinci sırada yer aldığı tespit edilmişti.

haber-ankara-1280720-93.jpg

SAMSUNG'UN YÜZDE 38’LİK PAZAR PAYINA SAHİP OLDUĞU GÖRÜLDÜ

Pazar araştırmaları paylaşan CIRP, Apple ve Samsung’un ABD’deki telefon satışlarını inceledi ve karşılaştırma yaptı. Mart 2024’e kadar olan veriler, 12 aylık ABD’deki satışları kapsıyor. Buna göre ABD'de Samsung'un Apple'ı geride bıraktığı belirlendi. Araştırmada Samsung'un yüzde 38’lik pazar payına, Apple'ın ise yüzde 33’lük paya sahip olduğu görüldü.

Samsung, Apple’ı geçse de CIRP, yeni çıkan amiral gemisi telefon modellerde daha önde olduğunu eklemiş. Premium segmentte Apple, ABD'de önde olmayı sürdürüyor ancak diğer segmentlerden cihazlar dahil edildiğinde Güney Koreli şirketin öne çıktığı belirlendi.

Samsung ve Apple arasında yıllardır süren rekabet kimi zaman artarken kimi zaman da azalıyor. Samsung'un Apple'ın evinde zirvede oluşu ise bazı vatandaşları şaşırttı.