Bilim insanları bunu da yaptı! Canlı deriye sahip robot yüzü üretildi

Bilim ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeler her geçen gün daha fazla şaşırtıyor. Bilim insanları, son olarak kendini iyileştiren canlı deriye sahip robot yüzü üretti.
Bilim insanları bunu da yaptı! Canlı deriye sahip robot yüzü üretildi

Bilim alanındaki çalışmalara bir yenisi daha eklendi. İnsan yüzüne benzer canlı deriyle kaplı bir robot yüzü üretildi.

Tokyo Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bilim alanında farklı bir üretim yaparak çok konuşuldu. Bilim insanları, kendini iyileştiren canlı deriye sahip bir robot yüzü üretti. Deri, daha gerçekçi insansı makineler oluşturmak için kullanılabileceğine inanan araştırmacılar tarafından bir laboratuvarda yetiştirildi. Profesör Shoji Takeuchi ise derinin geliştirilmesine öncülük etti. Profesör Shoji Takeuchi, "Bu canlı deri sağlık, hizmet gibi kategorilerde, insanlarla yakın etkileşime giren, insan benzeri işlevlere ihtiyaç duyulan robotlar için özellikle yararlı olacaktır" diye konuştu.

haber-ankara-1280720-66.jpg

GÜLÜMSEYEBİLEN BASİT BİR ROBOT YÜZÜNE BAĞLANDI

Laboratuvarda yetiştirilen deri, gülümseyebilen basit bir robot yüzüne bağlandı. Bilim insanlarının çalışması sonucu ortaya çıkan tablo insanların dikkatini çekti. Robotun cildi hasar gördüğünde kendini onarabiliyor olması ise bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı. Dokunma ve sıcaklık algılama gibi duyusal işlevlerin entegre edilmesi, canlı dokuyla daha kolay uygulanabilecek.

Cildin iki ana hücre türünden oluştuğunu anlatan Takeuchi, "Dermal hücreler ilk önce tabanı oluşturmak için kültürleniyor ve ardından epidermal hücreler, tüm cilt yapısını oluşturmak için üstüne ekleniyor. Cilt ile robot arasında pürüzsüz, güçlü bir bağ oluşturuyor. Cildin doğal esnekliği ve güçlü yapışma yöntemi, cildin robotun mekanik bileşenleri ile yırtılmadan veya soyulmadan hareket edebilmesi anlamına geliyor" dedi.

Bilim insanlarının bu üretimi sosyal medyada yankı uyandırdı. Teknolojinin ve bilimin gücü görenleri hayrete düşürüyor. Derinin üzerinde yapılan çalışmalara yoğunlaşılması ve yeni keşifler yapılması bekleniyor.