Dünyada bir ilk olarak kayıtlara geçti! Kafasına epilepsi cihazı yerleştirildi!

Teknolojinin ilerlemesi sayesinde sağlık alanında da birçok gelişme yaşanıyor. Epilepsi hastası bir çocuğun beynine yerleştirilen epilepsi cihazı nöbetlerini azalttı.
Dünyada bir ilk olarak kayıtlara geçti! Kafasına epilepsi cihazı yerleştirildi!

Son teknoloji ile sağlık alanında da çeşitli çalışmalar yapılıyor. Dünyada bir ilk olarak kayıtlara geçen bir yöntem ise büyük yankı uyandırdı. Bir çocuğun beynine epilepsi cihazı yerleştirildi. Epilepsi cihazı sayesinde çocuğun nöbetleri azaldı.

Tıp tarihine geçecek bir gelişme, büyük heyecan uyandırdı. Epilepsi hastası olan bir çocuğun beynine implant yerleştirildi. Cihazın çocuğun beynine yerleştirilmesi ile nöbetlerin ciddi oranda azaldığı görüldü. İlk defa denenen bu yöntem, dünyada bir ilk olarak kayıtlara geçti.

haber-ankara-1280720-2024-06-25t113940-628.jpg

YÜZDE 80 AZALMA GÖZLEMLENDİ

Hastanın nöbetini azaltmak üzere tasarlanan epilepsi cihazı, 13 yaşındaki çocuğa takıldıktan sonra gelen bilgiler, sonuçların umut verici olduğunu gösteriyor. Cihaz takıldıktan sonra çocuğun gündüz epilepsi nöbetlerinde yüzde 80 gibi büyük bir oranda azalma gözlemlendi.

8 saat süren ameliyat sonucu çocuğun beynine yerleştirilen cihaz, Londra’daki Great Ormond Street Hastanesinde geçen yıl yerleştirildi. 13 yaşındaki çocuk, günlük sayısı 20 ila 100 arasında değişen nöbetler geçiriyordu. Çocuk, bazen bu nöbetler sırasında yere düşüyor, hatta bilincini bile kaybediyordu. Çocuğun beynine takılan cihaz sonrası yapılan gözlemlerde ise nöbetlerin sayısının azaldığı belirlendi.

Birçok hastayı umutlandıran epilepsi cihazı, epilepsi hastalarını heyecanlandırdı. Bu cihazın kullanım sıklığında artış yaşanması öngörülüyor.