Elon Musk Mars'a seyahat konusunda heyecan verici açıklamalarına devam ediyor

Amerikalı ünlü iş insanı Elon Musk yatırımları ve projeleri ile dünyada ses getirmeye devam ediyor. Türkiye ile de yakından ilişkileri bulunan Musk son günlerde Mars planları ile adından söz ettiriyor.
Elon Musk Mars'a seyahat konusunda heyecan verici açıklamalarına devam ediyor

İnsanlığın yarım asırdan fazla bir süredir devam eden uzay macerasında çıta giderek artıyor. Eskiden sadece sayılı devletlerin bilimsel araştırma için gittiği uzay günümüzde turistik amaçlı da gidilebilen bir yer haline gelmişti.

ELON MUSK HEDEFİNİ MARS OLARAK BELİRLEDİ

Bir çok farklı gezegen ve galaksi hakkında teknolojik imkanlar dahilinde bilgi sahibi olunurken insanlık dünya dışında Ay'a da ayak basmayı başarmıştı. Filmlere bile konu olan ve insanoğlunun merakını hep cezbeden bir diğer konu ise Mars oldu.

Bu konuda çalışmalar yürüten Elon Musk ise yeni açıklamalar yaptı. Mars'a koloni kurma gibi düşünceleri de bulunan Musk 2024 yılına kadar Mars'a 5 adet Spaceship roketi göndermeyi planladığını ifade etti.

İNSAN GÖNDERME HEDEFİ VAR

Mars'a bir uzay aracının gitmesinin çok uzun bir süreyi kapsayacağı ön görülüyor. Elon Musk'un ilk zamanlar insansız, ilerleyen yıllarda ise insanlı mürettebat gönderme hedeflerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği zaman içerisinde belli olacak. Teknoloji severler ise gelişmeleri heyecanla takip ediyor. Dünyanın farklı devletleri de uzay konusunda yoğun olarak çalışmalarını sürdürüyor.