En çok ziyaret edilen sosyal medya platformları açıklandı! Facebook zirvede!

Sosyal medya platformları, günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Geçtiğimiz ay en çok ziyaret edilen sosyal medya platformları belli oldu. Facebook, diğer platformları solladı ve ilk sırada yer aldı.
En çok ziyaret edilen sosyal medya platformları açıklandı! Facebook zirvede!

Sosyal medya hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sosyal medya kullanım oranında her geçen gün ciddi bir artış yaşandığı gözlemleniyor. Instagram, Facebook ve X (Twitter) gibi sosyal medya platformlarından en çok ziyaret edilenin hangisi olduğu merak ediliyor.

Ciddi bir ziyaretçi sayısına sahip olan sosyal medya platformları, günden günde ziyaretçi sayısındaki artış ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz ay sosyal medya alanında en çok ziyaret edilen web siteleri açıklandı.

Günden güne hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen Instagram, Facebook ve X (Twitter) gibi sosyal medya platformlarından hangisinin zirvede olduğunu duyunca şaşıracaksınız. Geçen ay, dünya çapında en çok ziyaret edilen platform belli oldu.

Instagram, Facebook ve X gibi platformların ziyaretçi sayısı zaman zaman değişiklik gösterebiliyor. Facebook platformunun eskisi kadar kullanılmadığı düşünülüyor ancak durum öyle değil. Facebook kullanıcıları sayısı eski zamanlardaki gibi yine oldukça fazla.

haber-ankara-1280720-60.jpg

FACEBOOK, DİĞER TÜM PLATFORMLARI SOLLADI

SimilarWeb ve Semrush rakamlarına göre Facebook, diğer tüm platformları solladı ve en çok ziyaret edilen sosyal medya platformu oldu. Geçen ay en sık ziyaret edilen sosyal medya platformları işte şu şekilde sıralanıyor:

Facebook: 15.91 milyar
Instagram: 7.06 milyar
X (Twitter): 5.49 milyar
WhatsApp: 3.09 milyar
TikTok: 2.31 milyar
Reddit: 2.26 milyar
LinkedIn: 1.87 milyar
Pinterest: 1.27 milyar
Vk.com: 1.18 milyar
Discord: 1.11 milyar.

Youtube’un listede olmaması ise dikkat çekiyor. Youtube, liste hazırlanırken sayılmadığı için listede yer almıyor. Youtube eğer sayılsaydı, ziyaretçi sayısıyla büyük fark atarak ilk sırada yer alacaktı.