Facebook ve WhatsApp kapanacak mı 2024! İnstagram Robbox sonrası yeni erişim engeli

BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde açıklanan erişim engeli yasağı ile İnstagram kapatılmıştı. Sonrasında ikinci karar Robbox için açıklanırken You Tube ve Discord sonrası Facebook ve WhatsApp için kapatılıyor iddiası gündeme geldi.
Facebook ve WhatsApp kapanacak mı 2024! İnstagram Robbox sonrası yeni erişim engeli

WhatsApp ve Facebook kapatılacak mı 2024! İnstagram Robbox sonrası yeni erişim engeli - Türkiye'de uygulamaya alınan erişim yasakları büyük yankı uyandırırken dün You Tube ve Discord için ortaya atılan erişim engeli yasağı büyük yankı uyandırmıştı. Bugün için ise WhatsApp ve Facebook için erişim engeli getirileceği iddiaları gündeme taşındı.

Özelilkle de Facebook için erişim engeli geleceği iddiaları İnstagram'ın kapatılmasının ardından gündeme gelmişti. Facebook'un İsrail karşıtı gönderileri kaldırması ve bu paylaşımları yapan hesapları kapatması tepki çekmişti. Meta tarafından yapılan açıklamalar da tartışma yaratmıştı. Konu hakkında BTK tarafından incelemeler yapıldığı iddiası gündemi salladı.

İNSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK, SON DAKİKA AÇILIYOR MU 9 AĞUSTOS 2024?

Türkiye genelinde uygulanan erişim yasakları farklı tartışmalara neden olurken 2 Ağustos tarihinde İnstagram için BTK tarafından erişim engeli yasağı getirilmişti. Yasak kararı büyük yankı uyandırırken süreçte 1 hafta geride kalırken İnstagram hala açılmadığı için tepkiler artmıştı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında "İnternette suç işlenmesinin önlenmesi konusunda devlete verilen görev varsa, devlet bu görevi kurumlarıyla beraber yapmak durumunda… BTK’nın vermiş olduğu kararın katalog suçlarla ilgili olduğu ifade edildi.

Sosyal medya şirketi eğer BTK’nın kapatmaya gerekçe gösterdiği yayınları erişimden çıkarırsa sorun ortadan kalkar. Yargı makamlarına intikal eden hususlar var. Kapatma kararına karşı açılan davalar var. Bu davalar birleştirilerek idareden hangi gerekçeyle kapatma kararı verildiğine yönelik savunma alınacak. Ve sonrasında da yargımız karar verecektir." diyerek görüşmelerin sürdüğünü ve anlaşma sağlanması halinde sosyal medya uygulamasının yeniden açılacağını söyledi.

WHATSAPP VE FACEBOOK ERİŞİM ENGELİ GELECEK Mİ, KAPATILIYOR MU, KAPATALICAK MI?

Gündeme gelen WhatsApp ve Facebook erişim engeli konusunda resmi açıklama bulunmazken söz konusu sosyal medyada konuşulan iddialar ise spekülasyon olarak gösteriliyor. Facebook konusu tartışma yaratırken WhatsApp konusunda ise herhangi bir yaptırım uygulanması beklenmiyor.

Genel Yayın Yönetmeni