İnstagram açılacak mı, ne zaman açılacak Bakan Uraloğlu son dakika duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu son dakika instagram açıklaması yaptı. İnstagram ne zaman açılacak duyuruldu...
İnstagram açılacak mı, ne zaman açılacak Bakan Uraloğlu son dakika duyurdu

İnstagram açılacak mı, ne zaman açılacak Bakan Uraloğlu son dakika duyurdu - Tüm Türkiye'de büyük şok yaşanmasına neden olan ve farklı tepkilere neden olan instagram yasağı devam ediyor. Hamas siyasi büro lideri Haniye'nin İran'da düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmesi sonrasında Türkiye'de pek çok kişi sosyal medya hesabı üzerinden yaşananlara tepki göstermiş ve Haniye için taziye mesajları yayımlamıştı.

İnstagram gün içerisinde yayımlanan tüm gönderileri kaldırırken yaşananlar tepki çekmişti. Yaşananlar üzerine İnstagram 2 Ağustos 2024 günü itibariyle kapatılırken milyonlarca kullanıcısı olan instagram'ın kapatılması farklı tepkiler görmüştü. Bazı kişiler instagram'ın ülkemizde kafasına göre sansür uygulamasını eleştirerek kapatma kararını haklı bulurken bazı kişiler ise erişim yasağının özgürlük kısıtlaması olduğunu savunarak kapatma kararını eleştirmişti.

İNSTAGRAM NE ZAMAN KAPATILDI, HANGİ TARİHTE AÇILACAK?

Bakan Uraloğlu yapmış olduğu açıklamasında "Bu ülkenin kanun kuralları var, uymak zorundasınız. Haniye ile ilgili taziye paylaşımlarına izin verilmiyor. Kanunlarımızı ön plana çıkarıyoruz. Onları sonuna kadar savunacağız. Ciddi aşama kaydettik. Bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar. Gerçekten toplumumuzda gösterdiğimiz refleksin çok ciddi karşılığı olduğunu bilmenizi istiyorum. Talepler karşılanırsa erişim açılır. Yasakçı yaklaşım içinde olmadık olmayacağız." diyerek kuralların kabul edildiği anda erişimin açılacağını söyledi.

Hamas'ın terör örgütü olarak kabul edilmesine rağmen YPG'nin terör örgütü olarak kabul edilmediğine dikkat çeken Uraloğlu, bu ülkede hizmet veren bir platformun ülkenin hassasiyetlerine saygı duyması gerektiğini söyledi.

Genel Yayın Yönetmeni