İnstagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, instagram ne zaman açılacak sorusuna yanıt verdi. İnstagram bugün, yarın, Pazartesi açılıyor mu, açılacak mı, ne zaman açılır belli oldu.
İnstagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu duyurdu

Sosyal medya devi İnstagram Bilgi Teknolojileri Kurumu BTK tarafından alınan kararla erişime kapatılmıştı. BTK tarafından alınan kararın ardından 2 Ağustos sabahı sosyal medya uygulamasına girmek isteyen kişiler büyük şok yaşamış, pek çok kişi ya internette sorun olduğunu ya da uygulamanın çöktüğünü düşünmüştü.

Sonrasına ortaya çıkan BTK açıklaması ile İnstagram'a erişim yasağı getirildiği ortaya çıkmış, uygulamanın İran'da öldürülen Hizbullah lideri Haniye'nin taziye mesajlarının kaldırılmasına tepki olarak erişime kapatıldığı iddia edilmişti. BTK ise açıklama yaparak kapatılma nedenini katalog suçlar olarak göstermiş, uygulamanın Türkiye'nin şartlarının kabul edilmesini ardından tekrar erişime açılacağı belirtilmişti. İnstagramın ardından WattPad ve Robbox için de erişim engeli kararı alınmıştı.

İNSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK 10 AĞUSTOS 2024 SON DURUM NE?

İnstagram hakkında son dakika açıklaması yapan Bakan Uraloğlu “Bizim katalog suçları dediğimiz toplumumuzun ülkemizin hassasiyetleri dediğimiz konular var. Sürekli bildiriyoruz ve dün tekrar arkadaşlarda değerlendirdik. Biz gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz, yeni bir sosyal medya yasaklanmasıyla ilgili bizim aktif olarak sürdürdüğümüz bir çalışma yok. Ama her halükârda takip ediyoruz her halükârda denetliyoruz" diyerek erişim yasakları için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Bakan Uraloğlu yapmış olduğu açıklamasında İnstagram ile görüşmelerin anlık olarak devam ettiği, çok ciddi aşama kaydettiklerini belirterek son düzlükte olduklarını ifade etti. Erişim yasağının çok uzatmadan sonlandırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Uraloğlu yasağın kısa sürede sona ermesi için çalıştıklarını söyledi. İnstgaramda erişim yasağı 7 günü geride bırakmış ve 8. güne girmişti.

Genel Yayın Yönetmeni