İnstagram sonrası sıra onlara geldi! TikTok Telegram ve Facebook kapatılacak mı?

İnstagram'a getirilen erişim yasağı büyük deprem etkisi yaratırken sonrasında Robbox ve Wattpad için de kapatma kararı gelmişti. Facebook ve Telegram erişim yasağı iddiası gündeme geldi.
İnstagram sonrası sıra onlara geldi! TikTok Telegram ve Facebook kapatılacak mı?

İnstagram sonrası sıra onlara geldi! Telegram ve Facebook kapatılacak mı? - Sosyal medya ağları her geçen gün daha fazla kişi tarafından takip edilmeye devam ederken Türkiye'de 2 Ağustos tarihinde alınan kararla instagram erişime kapatılmıştı. İsrail tarafından düzenlenen suikast ile öldürülen Haniye için taziye mesajlarının kaldırılması üzerine alınan erişim yasağı beklenenin aksine son derece uzun sürmüş 8 günlük aranın ardından İnstagram Cumartesi günü yeniden erişime açılmıştı.

Sosyal medya platformlarına karşı hükümet denetimleri sıkılaştıracağını belirterek düzenlemelerin devam edeceğinin sinyalini vermişti. Yeni düzenlemelerin hayata geçirileceği ifade edilirken erişim yasağı konusunda yeni iddialar gündeme geldi. Telegram ve Facebook için erişim yasağı üzerinde çalışmalar olduğu ifade edildi.

TELEGRAM TİKTOK VE FACEBOOK ERİŞİM ENGELİ! SOSYAL MEDYA KAPATILACAK MI?

İnstagram sonrasında yeni erişim engeli ve yasakların gündemde olduğu iddia edildi. Özellikle de TikTok ve Telegram yakın markaj altına alınırken Facebook için de benzer uygulamalar olabileceği belirtildi. Son dönemde sürekli olarak yapılan paylaşımlar ve yayımlanan içerikler ile tartışma konusu olan TikTok pek çok kişinin de ek gelir kapısı haline gelmişti.

Yayın açan kişiler buradan ciddi rakamlar elde ederken para kazanmak isteyen kişilerin yayımladıkları videolar büyük tepki çekiyordu.

Telegram için de benzer şikayetler gündeme gelirken yeni erişim yasağı için bu 2 platformun ismi sık sık gündeme gelmeye başlamıştı. Facebook ise son dönemde İsrail karşıtı mesajlar paylaşan kişilerin hesaplarını kapatmakla itham ediliyordu. İddiaların doğrulunu ise önümüzdeki günler gösterecek.

Genel Yayın Yönetmeni