iPhone 16 serisinde ısınma sorunu tarihe karışacak!

Dünyanın en çok satan akıllı cep telefonu markaları arasında yer alan Apple tarafından üretilen iPhone serisinde yeni batarya çalışmaları başladı.
iPhone 16 serisinde ısınma sorunu tarihe karışacak!

Apple tarafından üretilen ve dünyanın en çok satılan akıllı cep telefonu modelleri arasında yer alan iPhone serisinin son üyesi olacak iPhone 16 modele için çalışmalar başlamıştı. Seriyi kullanan kişilerin en çok şikayetçi oldukları konunun başında şarjın hızlı bitmesi ve bataryanın aşırı ısınması yer alıyordu.

Yeni seri üretimi öncesinde gelen şikayetleri değerlendirmeye alan Apple bu seriye özel batarya üretimi kararı aldı. Çinli kaynaklar tarafından sızdırılan bilgilere göre Apple tüm bu sorunları çözecek ve aşırı ısınma sorununu tarihe gömecek olan yeni bir batarya tasarımı üzerinde çalışmalara başladı.

İPHONE 16 BATARYASI İLE FARK YARATACAK!

Günümüzde akıllı cep telefonu kullanımının artması ile şarj sorunları daha da artmıştı. Akıllı cep telefonu kullanım süresinin uzaması ile hem batarya ısınması hem de şarjın hızlı bitmesi ile iPhone kullanıcıları yaşadıkları soruna isyan etmeye başlamıştı.

Konu hakkında beklenen adım atıldı ve iPhone 16 serisi içni yeni batarya teknolojisi geliştirileceği iddia edildi. Çinli kaynakların aktarmış olduğu bilgiye göre iPhone 16 serisine ait cihazlarda Apple batarya için folyo yerine metal kaplama kullanacak. Böylelikle ısınma sorunu mümkün olan en düşük seviyeye çekilmiş olacak.

Genel Yayın Yönetmeni