POS Cihazında 012 Hata Kodu Nedir?

Günümüzde banka kartı kullanımının artması ile beraber hemen her işlem de POS cihazı ile hallediliyor. Ancak bazen POS Cihazlarında 012 hata kodu görülüyor. Bunun ne anlam ifade ettiğini merak eden kart sahipleri de sorgulamalarını sürdürüyor.
POS Cihazında 012 Hata Kodu Nedir?

Kart kullanımı oldukça yaygınlaştı. Banka ve kredi kartı kullanımları nakit kullanımının önüne geçerken dışarıdaki her alışverişini kart ile yapanlar ise POS Cihazlarında zaman zaman 012 hata kodu ile karşılaşmaya başladı. 012 hata kodunu alan kart kullanıcıları bunun ne anlam ifade ettiğini merak ederken ''POS Cihazında 012 Hata Kodu Nedir?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

Günümüzde alışveriş yaparken nakit paradan çok kredi kartları kullanılmaya başlarken kart ile yapılan ödemelerde pos cihazı kullanılıyor. Pos cihazları bazı durumlarda hata verebilirken 012 hata kodu da bunlardan biridir. Bu nedenle ''Red 012 hata kodu nedir, pos cihazında 012 hata kodu ne demek, nasıl düzeltilir?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

POS CİHAZINDA RED 012 HATA KODU NEDİR?

Kredi kartları günümüzde nakit paranın yerini aldı. Kartların kullanımında pos cihazlarının hata kodu vermesi de gündeme geldi. 012 kodu kart kullanıcılarının en sık karşılaşılan pos cihazı hataları arasında bulunurken alışverişlerde kullanılan kredi kartları, taksitlendirme yapabildiği için oldukça kullanışlıdır.

pos-cihazinda-012-hata-kodu-nedi.jpg

Red 012 hatası genellikle alışverişlerin taksitlendirilmesi durumunda ortaya çıkar. Pos hataları arasında kullanıcıların en çok karşılaştığı kod numarası 12 olarak bilinir. İşlemin tanımlanamaması durumunda red 012 kodu iletilir. Bu kod geldiği zaman işlem geçersiz sayılır ve gerçekleşmesi için baştan deneme yapılması gerekir. Hata belirtilen yöntemlerle düzelmediği taktirde banka ile iletişime geçilmesi önem taşıyor.