Teknofest heyecanı için geri sayım başladı

Milli teknoloji hamlesi kapsamında ülkede yeni bir devir başlatan Teknofest her sene farklı şehirleri gezerek insanların bu heyecanı yaşamasına neden oluyor. Türkiye'nin yeni yeteneklerini keşfedildiği festivali bu sene Adana'da yapılacak.
Teknofest heyecanı için geri sayım başladı

Tam adı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan bu etkinlik 6 senedir ülkenin adı en çok duyulan festivalleri arasına girmeyi başardı. Bir yandan Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek son teknoloji askeri hava araçlarının sergilendiği bir yandan da binlerce yarışmacının projelerini beğeniye sunduğu bu festival bu sene Adana'da gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyetin 100. senesi olmasından dolayı Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılan Teknofest bu yıl Adana'da yapılacak. Düzenlendiği şehrin turizm anlamında da olumlu yönde etkilenmesini sağlayan Teknofest'in binlerce kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

MİLLİ TEKNOLOJİ HEYECANI ADANA'DA YAŞANACAK

7. defa düzenlenecek olan Teknofest 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana Havalimanında düzenlenecek. Öte yandan Türk Yıldızları gösterisi gibi aktiviteler ile katılımcıların eğlenceli ve keyifli anlar yaşaması amaçlanacak.

Devletin üst kadrosunun da festivale katılım sağlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlar, milletvekilleri, kamu idarecileri ve çok sayıda isim vatandaşlar ile beraber Teknofest heyecanına ortak olmuştu. Benzer tablonun bu senede yaşanması düşünülüyor.