Türkiye'nin en sevdiği sosyal medya uygulaması belli oldu

Teknolojinin günlük hayata getirdiği en büyük nimetlerden birisi olarak kabul edilen mobil uygulamalar ülkemizde de sıklıkla tercih ediliyor. Bu konuda rakamlarla da üst sıralarda yer alan Türkiye özelinde yeni bir araştırma yapıldı.
Türkiye'nin en sevdiği sosyal medya uygulaması belli oldu

Telefonların iyice gelişmesi ile beraber mobil uygulama ve sosyal medya terimi iyice hayatımıza girmeye başladı. Dünya genelindeki on binlerce uygulamadan bazıları ise milyarlar tarafından kullanılarak başarısını herkese kanıtladı.

BİRİNCİ SIRA ŞAŞIRTTI

Uygulamaların dünya genelinde herkesin erişime açık olması bazı ülkelerde daha fazla tercih edilmesine, bazılarında ise çok az kitlelere ulaşmasına neden oldu. Konu ile ilgili MailSuite adlı bir hizmet Türkiye'nin en çok sevdiği sosyal medya uygulamasını açıkladı.

Yayınlan açıklamaya göre Türkiye'de en çok tercih edilen sosyal medya uygulaması TikTok oldu. Bir çok defa uygunsuz içerikler ve ahlaki değerlere aykırı paylaşımlar ile gündeme gelen uygulama ülkemizde birinci sırayı aldı.

EN NEFRET EDİLEN UYGULAMA

Türkiye'de en çok kullanıldığı ve geniş kitlelere hitap ettiği düşünülen X uygulaması ise en az sevilen uygulama oldu. Eski adı Twitter olan uygulama araştırmaya göre Türkiye'de en nefret edilen sosyal medya uygulaması olarak gösterildi.

Her ne kadar böyle bir sonuç ortaya çıkmış olsa da ülke gündemine en çok etki eden uygulama olarak X'in ilerleyen yıllarda da böyle devam etmesi bekleniyor. Dönem dönem benzer araştırmalar yayınlanıyor.