Xiaomi'den üzerinde hiçbir tuş olmayan akıllı telefon geliyor

İnsanların hayatına ilk olarak 1973 yılında giren cep telefonları zaman içinde büyük bir gelişim yaşandı. Telefonlar insan hayatının vazgeçilmezi olurken fiziksel olarak da değişimler geçirmeye devam etti.
Xiaomi'den üzerinde hiçbir tuş olmayan akıllı telefon geliyor

Dünya'nın ilk olarak 2008 yılında tanıştığı cep telefonlarında ekrana dokunarak komut verme özelliği zaman içinde giderek yaygınlaştı. O döneme kadar telefonlarda kullanılan tuşlar zaman içinde tarih olmaya başladı ve insanlar dokunmatik telefonlara giderek alıştı.

Ekranında tuş olmamasına rağmen günümüzde telefonların etrafında bulunan açma kapama ve ses gibi komutlar için çalışan bir kaç tuş bulunuyor. Çinli telefon üreticisi Xiaomi ile ilgili gelen son haberlerde şirketin hiç tuşu olmayan bir telefon üzerinde çalıştığı öğrenildi.

indir.jpg

TELEFONDAN GÖRSELLER SIZDIRILDI

Donanımhaber'de yer alan paylaşıma göre Zhuque kod adıyla Xiaomi'nin tuşsuz bir telefon üzerinde çalıştığı iddia edildi. Telefon ile ilgili sosyal medyada yer alan görsellerde ise şarj girişi ve firmanın logosu haricinde çerçevenin pürüzsüz olduğu görüldü.

Cep telefonlarında giderek yaşanan fiziksel değişimin nasıl bir şekilde ilerleyeceği merak konusu oldu. Konu ile ilgili teknoloji dünyasında yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor.

Firmalar kendi aralarında rekabetine devam ediyor. Son dönemde akıllı telefonlarda yaşanan kamera ve hafıza odaklı değişimlere ek olarak diğer teknolojik aksesuarların yaygınlaşması dikkatlerden kaçmıyor.