YouTube'den gençlere yönelik devrim niteliğinde karar!

Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi kullanıcıların ilgi alanlarına ve yaş gruplarına yönelik karşılarına videolar çıkarması ile biliniyor. Bu özelliği ile yüz milyonlarca insanı uygulamada tutan YouTube'dan radikal bir açıklama geldi.
YouTube'den gençlere yönelik devrim niteliğinde karar!

Küçük yaş grupları olmak üzere genel olarak kullanıcıları ahlaki ve psikolojik olarak etkileyecek olumsuzluklardan uzak tutma yönünde adımlar atan Youtube aldığı yeni kararı duyurdu.

"OLUMSUZ ÖZ DEĞERLENDİRME" SÖZLERİ

Youtube aldığı yeni kararda gençlere yönelik fitness seviyelerini, vücut ağırlıklarını veya fiziksel özellikleri idealleştiren videoları önermeyeceğini ifade etti. Konu ile ilgili konuşan YouTube'un Küresel Sağlık Başkanı Dr. Garth Graham ise "Gençlerin kendileri için standartlar oluştururken gerçekçi olmayan idealize edilmiş içeriklerin tekrar tekrar izlenmesi, olumsuz öz değerlendirmelere yol açabilir" dedi.

Gençlerin izlediği videolardan kendilerine ve bilinçaltlarına dayatılan fiziksel yapı algısından dolayı olumsuz etkilenmemeleri için bu şekilde bir adım atıldığı ifade edildi.13-17 yaş grubundaki gençler artık kendilerini bu bağlamda etkileyecek videoları uygulamada gezinirken karşılarında göremeyecekler.

İNSANLARIN RUH SAĞLIĞININ OLUMSUZ ETKİLENMEMESİ İSTENDİĞİ SÖYLENİYOR

Uygulamalar kullanıcıların ruh sağlığını korumak ve yanlış bir imaj vermemek adına topluluk politikalarını benzer şekillerde güncelliyorlar. Zaman içinde atılan adımlar farklılık gösterse de temelinde genç ve yetişkinlerin zihinsel olarak olumsuz etkilenmemesinin yattığı söyleniyor.