Instagram'ın hikayeyi yeniden paylaşma özelliği Whatsapp'a da geliyor

Popüler uygulamalar arasında birbirilerinin özelliğini kullanma furyası devam ediyor. Bu kapsamda yaşanan gelişmenin geniş bir kesim tarafından sevileceği düşünülüyor.
Instagram'ın hikayeyi yeniden paylaşma özelliği Whatsapp'a da geliyor

Snapchat ile akıllarda yer edinen 24 saat geçerli paylaşım atma özelliği 2016 yılında Instagram tarafından Stories adıyla uygulanmaya başlanmıştı. Instagram'ın vazgeçilmezi haline gelen bu özellikte yıllar önce paylaşılan durumlar yeniden görülebiliyordu.

KULLANICILAR YILLARDIR BU ÖZELLİĞİ DENEYİMLİYOR

Kullanıcılar için sanal bir günlük olarak değerlendirilebilen eski durumları yeniden görme ve yıl dönümlerinde hatırlama olayı sevilen bir özellik olarak biliniyordu. Instagram'ın da sahibi olan Meta'nın diğer uygulamaları olan Facebook ve Whatsapp'da da durumlar özelliğini kullanıma sunması bu seçeneğe duyulan ilgiyi arttırmıştı.

Instagram'da eski dönemde atılan durumların arşivlenmesi ve yeniden görülebilmesi gibi özelliği Whatsapp'da yer almıyordu. Instagram'daki gibi durum paylaşılabilen Whatsapp'da da artık eski durumların görülebileceği öğrenildi.

ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Konu ile ilgili olarak Webtekno'da yer alan habere göre Whatsapp'da da eski zamanda atılan durumlar yeniden görüntülenebilecek. Whatsapp'ın üzerinde çalıştığı özelliğin kullanıma sunulduğu anda insanlar tarafından sevileceği ve yoğun olarak kullanılması bekleniyor.

Whatsapp'da son dönemde sıklıkla güncelleme gelişmeleri yaşanıyor. Yapılan düzenlemeler ile uygulamaları daha kullanışlı hale getirme yönde adımlar atılıyor. Öte yandan arayüz güncellemeleri ile insanların aynı görseli görüp sıkılmasının önüne geçiliyor.

whatsapp dünya genelinde milyarlarca insan tarafından kullanılıyor. Başlangıçta intetnet tabanlı bir mesajlaşma uygulaması olarak piyasaya sürülen Whatsapp bugün çok yönlü bir iletişim uygulaması haline geldi.